El rapte de proserpina

Páginas: 2 (406 palabras) Publicado: 28 de diciembre de 2011
El rapte de Proserpina

Índex

Fotografia del Rapte de Proserpina de Rembrandt Harmensz 3

Obra pictòrica: descripció tècnica i formal i iconografia 4

Comparació amb el que hi haescrit sobre el Rapte de Proserpina a La Metamorfosis 5

Bibliografia 6

El Rapte de Proserpina de Rembrandt Harmensz

[pic]

Obra pictórica

Descripció tècnica

És una obra deRembandt feta entre els anys 1630-1631. Està feta amb la tècnica d’Oli sobre roure i les seves dimensions són de 84.4 x 79.7 cm. Actualment està ubicada al museu Gemäldegalerie de Berlín.

Descripcióformal

L’autor de la obra usa la tècnica d’Oli sobre roure. Està feta amb colors molts foscos suposo perquè és una escena trista. Usa la perspectiva de color perquè com més lluny apareix representat unobjecte, més tènues són els seus colors.

La escena important de l’obra està il · il·luminada en contrast amb un fons molt més fosc. El que fa es dramatitzar el que passa en la pintura.Iconografia

El que tracta la pintura es sobre el Rapte de Proserpina.

Els personatges principals són Plutó (el que té barba) i prosepina (la que està agafada per Plutó). Després a sota dels personatgesprincipals podem veure a la seva mare (la del mig) que té als seus costats a sues nimfes.

Comparació del mite amb la pintura

La pintura és la representació de com Plutó intenta raptar aProserpina. En la pintura podem contemplar que Plutó a sobre del carro mogut per quatre cavalls negres agafa a Proserpina. Proserpina intenta escapar de les mans de Plutó però no pot.

Darrere d’ell podemveure a tres dones que volen ajudar a Proserpina, una diria que és la mare perquè al costat d’ella hi ha una cesta amb flors (Mercuri va fer que Plutó pactés que ell és quedaria 6 mesos (tardor-hivern)a Proserpina i la seva mare els altres 6 mesos (primavera-estiu). Quan Proserpina tornava amb la seva mare, ella decorava la terra amb flors, d’aquí ve el naixement de la primavera). Les altres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Rapto de Plutón y Proserpina
  • El rapto de proserpina
  • El Rapto de Proserpina
  • El Rapte De Proserpina
  • El rapto de proserpina
  • Proserpina
  • Proserpina
  • Rapto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS