El Reality-Show I La Seva Dimensió Interactiva

Páginas: 8 (1829 palabras) Publicado: 7 de octubre de 2012
1) Tria un reality-show emès o que s'estigui emetent a la televisió que veus habitualment i assenyala'n els següents trets: canal(s) on s'emet, situació a la graella televisiva (horari, competència), índex o ratings d'audiència.

El reality-show sobre el qual desenvoluparé l'anàlisi és Operación Triunfo.
'OT', tal com se l'anomena popularment, és un concurs en el qual professorsespecialitzats en el món de la música instrueixen alumnes-concursants en una escola per formar-los com a artistes. El concurs es divideix dues parts; la primera es basava en un resum diari on s'exposava tot el que havia succeït durant el dia a l'acadèmia, i l'altra part estava constituïda per les gales que s'emetien des d'un plató a Barcelona i en directe.
El programa, que ja porta 7 edicions i està a puntd'encetar la vuitena, es va emetre a Televisió Espanyola de 2001 a 2004 i a Telecinco de 2005 fins a la futura edició que es realitzarà.

L'horari en el qual es van emetre totes les edicions estava establert entre les 22h i les 22h30 (prime-time), tot i que els dies d'emissió van anar variant d'una edició a l'altra, tal com veiem a continuació:

Operación Triunfo 1 (2001-02) → Dilluns a les22h
Operación Triunfo 2 (2002-03) → Dilluns a les 22h
Operación Triunfo 3 (2003-04) → Dimecres a les 22h
Operación Triunfo 4 (2005) → Dimarts a les 22.30h
Operación Triunfo 5 (2006-2007) → Diumenge a les 22.30h
Operación Triunfo 6 (2008) → Dimarts a les 22.30h
Operación Triunfo 7 (2009) → Dimarts a les 22.30

Quan va aparèixer per primera vega el fenomen 'OT', va provocar una gran acollidaper part del públic. En conseqüència, no van trigar a aparèixer programes molt similars, tots amb la mateixa essència. Dos dels programes – a nivell nacional- que tenien més similituds amb 'Operación Triunfo', malgrat que no van aconseguir fer-li ombra, van ser:

 Popstars:
El programa va sortir a antena al 2002 i només va durar una edició. Consistia reality d'estil artístic en el qual 20noies havien de cantar una cançó diferent en cadascuna de les gales. El jurat havia de nomenar a 4 de les noies per ser proposades per abandonar el concurs, 2 de les quals serien “salvades” posteriorment pel públic. Per tant, les dues noies restants serien expulsades del concurs.
Les 5 finalistes de 'Popstars' van formar un grup anomenat 'Bellepop' i va ser format per Carmen Miriam, NormaÁlvarez, Elisabeth Jordán, Marta Mansilla i Davinia Arquero.

 Factor X:

El programa està basat en la versió anglesa 'The X factor' i es va emetre a Espanya el 2007 i 2008.
En aquest cas, però, hi ha una diferència respecte el funcionament d'Operación Triunfo i Popstars. Els concursants es dividien en tres grups. El primer grup estava format per solistes de 16 a 24 anys, el segon per solistesde més de 25 anys i el tercer per grups vocals. Els artistes de cada grup eren apadrinats per un tutor, el qual també exercia de jurat durant les gales setmanals.
Malgrat tot, la finalitat del concurs continuava essent la d'escollir un guanyador gràcies als vots del públic, sempre i quan els concursants haguessin superat una sèrie de nominacions.

Reprenent l'anàlisi d'OT i, tal com podemveure a la taula següent, podem dividir l'emissió d'Operación Triunfo en dues etapes; l'etapa a Televisió Espanyola i l'etapa a Telecinco.
L'edició que més audiència va tenir de les dues etapes va ser la primera (TVE) al 2001-2002 amb un 44,20% de share (6.895.000 espectadors/individus segons mostres quantitatives realitzades a través d'estudis envers el panell d'audiència).
A mesura que s'anavensucceint les edicions podem comprovar que l'èxit inicial es va diluint, cosa que provoca que al 2005 el reality passi a formar part del programari de Telecinco, per intentar a la desesperada recuperar audiència, tant per part del programa com per part de la cadena.
A Telecinco, el concurs mai va obtenir tant èxit com a TVE – tot i que la cadena s'ha caracteritzat sempre per donar sortida a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reality Show
  • Reality Show
  • Reality Show
  • LOS REALITY SHOW
  • Reality Show
  • Reality Show
  • Reality Show
  • Reality Show

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS