el rei encantat

Páginas: 2 (429 palabras) Publicado: 7 de abril de 2014
Ana Garrido
Grup D




El Rei encantat




Més enllà del mar hi havia una gran ciutat molt bonica, on la gent que hi
vivia, semblava molt feliç. Sol-magna, aquest era el nom de laciutat, estava governada per un rei que es deia Petro.

Petro era un rei molt guapo, alt, ben fort i amb una cabellera rosa. Totes les noies del regne l'hi anaven el darrere. Ell volia que la seva ciutatfos la més maca, els carrers eran ben nets i amb moltes flors, la ciutat tenia dos grans parcs, on si podia anar a passejar i navegar pels seus llacs. La ciutat també gaudia d'unes molt bones terresde conreu i unes granges amb uns animals magnífics. A la gent que hi vivia no li faltava de res.

Petro, per les severs ansies de ser el millor i sobretot per poder manar per sempre més, havia venutla seva ànima al mal. I cada any li havia de donar una jove, el rei del mal Hades. Per això s'havia de casar cada any amb una jove del país. A la qual després de la nit de noces i cada dia li anavaxupant de mica en mica la seva joventut i així ell es mantenia sempre jove.
Després de molts matrimonis, els seus súbdits es van començar a preguntar
com era possible que ell sempre estigués igual deguapo i elles anessin a poc a poc perden la salut i finalment la vida. Aleshores van sospitar d'Hades, perquè l'havien vist sortit d'amagatotis del palau havent mort l'última reina. Llavors
al capd'un més quan el rei s'havia de tornar a casar, en comptes de portar-li la
noia més maca, li varen portar la més gran del reialme molt ben disfressada.
Un cop casats i a la seva habitació vadescobrir l'engany i es va adonar del seu egoisme, va demanar perdó a tots els vilatans especialment als pares de les mullers mortes i de mica en mica es va anar tornant vell fins a representar l'edat quetenia, va fer tornar el fill que havia desterrat perquè reines, ell es va retirà a les muntanyes i ningú va saber-ne res mai més.

D'ençà d'aquests fets els vilatans han hagut de treballar per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el reio
  • REI
  • El rei
  • REI, marketing
  • rei artus
  • REI III
  • Rei Kawakubo
  • O Rei Pele

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS