El reinado de Jaime I

Páginas: 3 (617 palabras) Publicado: 23 de diciembre de 2014
JAUME I
Amb el regnat de Jaume I es forma i consolida la inquisició a Catalunya, un organisme que perdura fins el S.XIX.
Jaume I es un dels reis catalans que va governar durant mes temps, el seupare, Pere I va morir a la batalla contra els albigesos al 1213. El seu fill Jaume I, amb 5 anys i mig, era el hereu del regne, per tant havia de assumir el regnat. Hi va haver un període on governavaun consell eclesiàstic fins que Jaume assumeix el govern de la corona. Aquest govern de Jaume I dura mes de 60 anys.
Es la època de la gran expansió cap a Mallorca i Valencia (al sud i almediterrani perquè el projecte del nord queda trencat amb la mort de Pere I, es fa un pacte on el rei de franca es queda aquets territoris).
També es la època de l’aparició del concepte de Inquisició i de lesgrans heretgies. Inquisició significa investigar, indagar. Heretgia significa elecció, es un fenomen de l’antiguitat que sorgeix per les discussions de les primeres comunitats cristianes sobre eldogma religiós. Comencen a aparèixer unes constitucions de Pau i Treva que integren la heretgia.
Sorgeixen dos grans heretgies, els Catars i els Valdesos, que tenen repercussió a moltes regions deEuropa. Es una època de canvis importants, tornen a instaurar-se les ciutats, es desenvolupa el comerç, la classe burgesa, els mercaders... A la edat mitjana hi ha una gran mobilitat en general, derenaixement en tots els sentits.
En aquests moments la església esta tancada escrivint els manuscrits i apareixen a la societat una nova proposta religiosa, els heretges, que neguen molts aspectesd’aquesta. Les practiques arriben a ser un problema contra la església i hi ha una repressió contra ells. Els heretges quedaven desplaçats de la comunitat, se’ls i expropiaven els bens...
Hi ha 3 vies deactuació contra els heretges que constitueixen aquesta primera inquisició:
Les constitucions de pau i treva en moltes ocasions integren un cànon que els condemna juntament a tots aquells que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Jaime i
  • Jaime I
  • Bajo El Reinado De Francisco I
  • reina Isabel I
  • Biografía reina isabel i
  • Pene Lope Reina De I Taca
  • Conquista Valencia Jaime I
  • Conquista Jaime I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS