El romaní

Páginas: 2 (404 palabras) Publicado: 5 de febrero de 2011
ROMANÍ

FAMÍLIA : Lamiàcies.
NOM CIENTÍFIC : Rosmarinus officinalis.
CLASSIFICACIÓ : Angiosperma: Planta amb flors i llavors. La llavor es troba dins d’un fruit, les fulles son perennes i lesflors son de color blau cel, atreuen molt les abelles i altres insectes.
REPRODUCCIÓ : La fecundació en les flors de les angiospermes es realitza quan els grans de pol-len germinen en arribar al pistili fecunden els òvuls. De cada òvul fecundat s’origina una llavor i la resta del pistil es transforma en un fruit que conté les llavors en el seu interior. La paraula angiosperma vol dir “llavorrecoberta”. El fruit pot ser carnós i de colors llampants, per atraure els ocells que se’l vénen a menjar. Altres fruits, com l’avellana, tenen una coberta dura que protegeix les llavors fins que lescondicions ambientals són favorables per a la germinació. La germinació és l’origen d’una nova planta a partir de la llavor. El primer que surt de la llavor és la radícula, que donarà lloc a l’arrel, idesprés surten unes fulletes, els cotilèdons. Mentre la radícula creix cap a l’interior del sòl, els cotilèdons creixen cap a l’exterior. L’albumen és el teixit que nodreix els cotilèdons i la radículadurant el seu creixement.


HÀBITAT : Viu generalment a les brolles sobre sòl calcari, tant a la vora del mar com a les zones muntanyenques de les serralades litorals i les de l'interior enambients secs.
CARACTERÍSTIQUES GENERALS : És un arbust perenne i robust d'entre mig metre i un metre i mig d' altura, de ramificació profusa. Té fulles xicotetes allargades amb una amplada màxima d'uns3mm i fins a 40 mm de llargada (oblongo-aovades). Són verds lustroses pel feix i blanques o blaves violades per l'envés a l'estar cobertes d'abundants pelets. El més significatiu i característic delromer és que poseesca en les seues fulles unes glàndules que contenen olis essencials que li confereixen una fragant i forta olor, sobre tot quan es matxuquen les seues fulles. El romaní floreix en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Romania
  • cabo romani
  • romani
  • romani
  • La Romania
  • Romani
  • romania
  • Turismul In Romania

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS