el saber

Páginas: 5 (1001 palabras) Publicado: 22 de abril de 2013









Liam Ward 4ºA




1. La formació de la Lluna. Quina és la hipòtesis que més s’accepta? Fes un petit resum d’aquesta hipòtesis. En què es basa?

La hipòtesis més acceptada es que la Lluna es va formar quan un ‘’planetoide’’ es va xocar amb la Terra i els fragments produïts es van acumulant fins a formar-la.

Consisteix en que es pensa que la Lluna es va formarquan un ‘’planetoide’’ es va xocar contra la Terra, rompent una part d’aquesta que es va quedar a l’espai, que després de molt de temps, es va anar acumulant-se fins que es va formar la Lluna d’avui en dia.

Es basa en que els materials de que està formada la Lluna són molt pareguts als que podem trobar a la Terra.

2. Activitat hidrotermal. Què són les xemeneies hidrotermals o humeres negres? Acausa de què es formen? Les podem trobar avui en dia? Quina relació tenen amb l’origen de la vida?

Les xemeneies hidrotermals són una mena de esquerda petita o xemeneia submarina per on surt aigua plena de substancies molt variades a uns 350º.

Es formen a causa de l’activitat volcànica que hi ha en aquell lloc ( magma que està a prop del fons marí calenta l’aigua).

Si que els podemtrobar però depèn de l’activitat volcànica que hi hagi, i si es submarina o superficial.

Tenen relació amb la formació de la vida perquè aquest varen donar vida als primers organismes o bactèries que trobem al nostre planeta.




3. Rodinia va ser el primer supercontinent. Com era? Com va acabar? Queden restes de Rodinia? On els buscaries?

Rodinia era el primer supercontinent on es vaajuntar la gran part de la superfície terrestre.

Rodinia es va acabar fracturant en diferents continents degut al moviment de les plaques ( tectònica de plaques).

No se si es poden trobar restes de Rodinia, però si queden els trobaria a zones que abans la formaven i a profunditats altes o baixes depenent de la degradació i sedimentació de les roques.

4. La fauna de Ediacara. Què tenend’especial aquests fòssils? On els podem trobar? Quines són les hipòtesis sobre la seva extinció? Dóna al menys 3 exemples característics d’essers vius d’aquest període explicant com eren, etc.

Són especials aquests fòssils perquè són la primera mostra d’organismes multicel·lulars que es troba al nostre planeta fa 600 Ma.

Els podem trobar en tots els llocs del món però es varen descobrir a unalocalitat de Austràlia (Ediacara) d’on treu el conjunt el seu nom.

a. Dickinsonia: es un organisme que va viure fa 560 a 550 milions d’anys. Tenia ralles o segments diferents en el cos, era ampli i ovalat.
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:DickinsoniaCostata.jpg
b. Spriggina: era un animal paregut a un tribolites, era allargada i estava protegida per una mena de closca situat a les sevesespatlles.
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Halkieria2.jpg
c. Halkieria: es un animal semblant a un mol·lusc. Era allargada, coberta per una closca que formava ratlles per les seves espatlles http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Halkieria2.jpg




















5. La orogència herciniana. Què es? A causa de què es va produir? A quins relleus va donar lloc?

Laorogència herciniana es el procés per la qual es varen ajuntar els continents per formar el supercontinent Pangea.

Es va produir a causa dels moviments horitzontals que es varen produir a la cortesa terrestre.

Va donar lloc als relleus d’ Europa que veiem també avui en dia
EX:
Espanya













6. Formació de Pangea. Com era? Com va ser el procés que va portar d’un supercontinenta un altre? Clima de Pangea: com era?

Era un supercontinent que va existir al final del Paleozoic i al començament de Mesozoic, on s’agrupava de nou gran part de la superfície terrestre.

El procés que va portar d’un supercontinent a un altre va ser la tectònica de plaques perquè aquest varen fer separar Rodinia en continents diferents fins a tornar a ajuntar-les per a formar Pangea....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • saber o no saber
  • ¿Por qué sabemos que sabemos?
  • el que sabe sabe
  • El que sabe sabe
  • el que sabe sabe
  • Ya sabe
  • Sabe
  • Sabe

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS