El sacrifici d'ifigenia

Páginas: 2 (325 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2010
Les tropes capitanejades per Agamenon portaven dos mesos aturades al port per la falta de vent. Els ànims començaven a escalfar-se i regnava el desànim i la frustració entreels soldats grecs. Per intentar frenar aquesta situació cada vegada més insostenible, Agamenon va convocar el consell per quina decisió es prendria.
El profeta Calcas vaprofetitzar que la falta de temps era a causa de l’empipament de la deessa Artemis, que es va enfadar quan Agamenon al caçar un cérvol va dir que ni la mateixa Artemis ho hagués fetmillor. Ara, com a càstig, el rei grec havia de sacrificar a la seva filla més estimada, Ifigènia.
Agamenon al principi es va negar , però davant les pressions del seu germàMenelao i la resta de reis, no va tenir més remei que escriure-li una carta a la seva dona Clitemnestra, dient-li que havia de portar a la seva filla per casar-la amb Aquiles.Però Agamenon va intentar enviar una carta a la seva dona dient-li que no entregués a Ifigènia. No va sortir bé el pla ja que la carta va ser interceptada per Menelao.Ifigènia i Clitemnestra van arribar al campament i van a anar a visitar a Aquiles, davant la sorpresa d’ell, a l’escoltar que s’havia utilitzat el seu nom en va. Després de renyinesamb Clitemnestra i frecs amb el seu germà Menelao, Ifigènia va acceptar el sacrifici en favor de la seva pàtria.
S’efectuaria el sacrifici a Aulis. Ho van posar tot com si fosuna ofrena als deus, i quan Calcas anava a tallar-li el coll a Ifigènia, la deessa Artemis la va canviar per una cerva , però davant els ulls de tothom, Calcas li havia tallatel coll a la filla d’Agamenón.
La deessa la va portar a un lloc allunyat en el qual viuria feliç. Els vents van tornar i els grecs van continuar el seu viatge cap a Troya.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El sacrificio
  • El Sacrificio
  • El sacrificio
  • sacrificios
  • sin sacrificio
  • El Sacrificio
  • EL SACRIFICIO
  • Sacrificio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS