El Saneamiento Por Eviccion En La Compraventa Mercantil. Doctrina Y Jurisprudencia

Páginas: 37 (9007 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2012
Índex de continguts

1. INTRODUCCIÓ 1
2. DEBAT DOCTRINAL DEL CONTRACTE DE COMPRAVENDA 4
2.1 Definició4
2.2 L’entrega de la cosa 5
2.3 Obligacions del comprador6
2.4 La transmissió del risc. Passa del venedor al comprador 6
2.5 Sanejament per vicis ocults7
2.6 La valoració que es fa del vici9
2.7 Formes d’exercitar les accions del sanejament10
3. POSICIONAMENT JURISPRUDENCIAL DELSANEJAMENT PER VICIS OCULTS 11
3.1 El sanejament per vicis ocults11
3.2 Concepte de producte defectuós segons la jurisprudència 12
3.3 Distinció entre producte defectuós i vicis interns13
3.4 Vicis greus segons la jurisprudència 13
3.5 Article 342 CCCom. Termini de caducitat de 30 dies segons la jurisprudència14
3.6 Termini de prescripció 6 mesos. Article 1940 CCe16
3.7 Defectesqualitat/quantitat18
3.8 Reclamació: vàlida/invàlida18
3. CONCLUSIONS 19
4. BIBLIOGRAFIA CONSULTADA 24

INTRODUCCIÓ
El següent text es centra en l’estudi del contracte de compravenda, més concretament en el sanejament dels vicis ocults. S’examinen determinades situacions en les que es necessari l’anàlisi de la doctrina i de la jurisprudència, per entendre quin és el camí que es segueix a la practicaper donar solució a determinades circumstancies, que succeeixen en el món del comerç. El nostre anàlisi té per finalitat observar quines son les discrepàncies existents entre la doctrina i la jurisprudència del Tribunal Suprem, i entendre a quines conclusions han arribat.
El marc normatiu del contracte de compravenda es troba en els articles 325 i següents del codi de comerç, i en els articles 1445del codi civil. En el contracte de compravenda, una de les parts s’obliga a l’entrega de una cosa determinada, i l’altre part, s’obliga a l’entrega per ella de un preu cert, en diners o signe que el representi(art 1445 CC). Del text legal, art 325 Cc, s’extreu que la compravenda mercantil té finalitat lucrativa.
En la celebració del contacte de compravenda, lo essencial es basa en què en elmoment establert per l’entrega de la cosa, el venedor ha de tenir la capacitat d’entrega d’aquesta. El venedor en aquests casos ha de posar en disposició del comprador les mercaderies, i ha de garantir el sanejament per evicció o vicis ocults.
Un cop entesa la essència del contracte, i la seva finalitat, procedim a formular un anàlisi profund en determinades situacions que succeeixen en matèria decompravendes. Les directrius del nostre treball s’estableixen a partir de la realització de la compravenda entre les parts, i les conseqüències que esdevenen en cas que, sorgeixin vicis ocults en els productes entregats, entenent de quina forma ha de respondre el venedor en tals circumstancies.
La jurisprudència tradicional considerava que els incompliments nomes es donaven en els supòsits demanca d’entrega de l’objecte del contracte. Però que passava en els casos en els quals es formulava la entrega de l’objecte, però existia un vici o defecte ocult? Llavors la jurisprudència va veure la obligació de obrir una línia favorable per posar fi aquestes situacions injustes.

La qüestió central d’aquests casos es troba en determinar si estem davant d’una situació de incomplimentcontractual, o bé si estem en un cas de mal compliment del contracte; per existència de vicis o defectes ocults.
En matèria internacional el Conveni de Viena sobre les mercaderies estableix que el comprador perdrà la oportunitat de reclamar dins del termini de dos anys, però no superior, sense tenir en compte de si es tracta de un cas de incompliment contractual com de vicis o defecte ocult. Aquest fetprojecte la idea que té la jurisprudència en certes circumstancies de intentar buscar interpretacions menys restrictives, per tal de establir uns terminis raonables pel cas.
Es important entendre quin és el posicionament de la doctrina i de la jurisprudència en aquest àmbit, en relació amb els preceptes legals citats.
En certs casos la jurisprudència avalua, a més, la capacitat professional...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Saneamiento por eviccion
  • Saneamiento por Eviccion
  • Saneamiento De Eviccion
  • SANEAMIENTO DE EVICCION
  • Saneamiento por eviccion
  • Saneamiento por eviccion
  • Saneamiento por eviccion
  • Saneamiento para el caso de evicción.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS