el satèl·lit Europa

Páginas: 7 (1518 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2013
Adrián Fernández Pérez
Curs: 2013-14
1r de batxillerat A

Índex

1.- Per què el nom d’Europa?
1.1- Per què tanta curiositat?
2.- Origen del satèl·lit
2.2. Satèl·lits artificials que l’han explorat
3.- Característiques
4.- Les marees
4.1.- Gels bellugadissos
5.- Possibilitats de vida
6.- Missió Europa Clipper
7.- Opinió personal
8.- Bibliografia1.- Per què el nom d’Europa?

Europa va ser designada originalment per el nom de Júpiter II per Galileu perquè era el segon satèl·lit de Júpiter. Europa és el nom de la filla de Agenor. Europa va ser segrestada per Zeus (l'equivalent grec del déu romà Júpiter), que havia pres la forma d'un brau blanc impecable. Europa estava tan encantat amb l’animal que es va adornar amb flors i va pujar sobreel seu llom. Zeus aprofita la seva oportunitat i s’ha allunya amb ella al mar de l’illa de Creta, on es va transformar de nou en la seva veritable forma.

1.1.- Per què tanta curiositat?

La curiositat pel la qual el científics estan investigant l’estructura i les característiques d’aquest satèl·lit, es per la gran quantitat d’aigua sòlida que hi ha en seva superfície, i pel descobriment queva fer la sonda espacial Voyager 2 que va detectar aigua salada sota aquesta capa d’aigua líquida i per tant un motiu per creure que pot haver-hi vida en aquest satèl·lit, encara que sigui éssers pluricel·lulars.
Aquestes són les fases d’aquest satèl·lit.
2.- Origen del satèl·lit

Es creu que l’origen d’Europa va ser format a partir d’un disc al voltà del Júpiter, un anell d’acreció de gas ifragments sòlids, similars a un disc planetari. Aquest podrien haver sigut la resta de 20 satèl·lits que van formar part dels primers anys de Júpiter.
Diuen que els satèl·lits de Júpiter són de 5ª generació i que són formats per les restes dels seus avantpassats i que tres satèl·lits els quals són Europa, Io, Ganímedes estan protegits per una ressonància orbital.

2.2.- Satèl·lits artificialsque l’han explorat

Els satèl·lits artificials que han explorat Europa són Voyager I, Voyager II i la sonda Galileo.
Voyager I havia descobert a Europa llargues sèries d'estries que els científics havien interpretat com falles procedents de processos tectònics. Voyager II va revelar que la informació de Voyager I es tractava de fractures en una capa de gel que cobreix un oceà interior.
La SondaGalileo va observar en la superfície gelada d'Europa l'existència d'un oceà subsuperficial d'aigua líquida, amb importants connotacions astrobiològiques.

Voyager I Voyager II Sonda Galileo

3.- Característiques

De lluny Europa és blanca amb un lleuger matís rosat, però si ens acostem veurem marques que es creuen per tota lasuperfície. Europa és un satèl·lit llis sense muntanyes, ni valls profunds, y el craters d’impactes tenen molt poca profunditat, amb bores desplomades cap a la superfície.
Una metàfora diu que Europa és com una bola de billar.
Es sap que Europa té una capa de gel d’uns 10 km de profunditat que cobreix tot el satèl·lit, li segueix un oceà global d’uns 100 km de profunditat la qual no deixa sortir l’aiguade l’interior i es manté calent des de baix per la dilatació i la compressió del mantell rocós del satèl·lit. La majoria del calor s’origina en la seva cortesa semifusa y podria haver-hi sortidors volcànics submarins en la part superior del mantell. En el interior hi ha un nucli de roca solidificada.
La densitat mitjana és de 3 g/cm^-3, la edat mitjana de la superfície és de 50 milions d’anys, latemperatura es de 50 a 125 K i una pressió de 0,1µPa, està en òrbita a una distància mitjana de 671.000 km del planeta, amb un període de 3,5 dies, té un diàmetre de 3.125 km.

4.- Les marees

Europa orbita al voltant de Júpiter cada 3,5 dies, i és d'enganxament de fase, igual que la Lluna de la Terra, de manera que el mateix costat d'Europa s'enfronta a Júpiter en tot moment. Però, perquè...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Europe
  • Europa
  • europa
  • Europa
  • Europa
  • Europa
  • Europa
  • Europa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS