El secret de Caterina Cremet

Páginas: 2 (353 palabras) Publicado: 17 de enero de 2015
Al 1948, deixen en la porta de un hospital una cistella amb una criatura dins. Per aquest hospital aquesta situació no li resulta estranya, ja que en els darrers temps s’hi han trobatmolts cops ambla mateixa situació.

En l’Europa del segle XIII els hospitals s’hi feien càrrec de les criatures abandonades, cosa que bans no succeïa . A la ciutat de Barcelona a l’hospital de laSanta Creu, éson es feien càrrec de tots els infants que eren abandonats per què no podien ser atesos per les seves famílies. També a La Santa Creu s’hi feien càrrec de la resta d’adults amb mancances imalalties.El nou hospital situat al mig del raval ,era un lloc estratègic per aquells que volien deixar els infants sense ser vistos, els infants dels quals no se’n podien fer càrrec,. Al recollirun infantl’hospital sempre seguia una metodologia molt rigorosa, per si en algun moment la família hi anava a recollir-lo, cosa que no succeïa quasi mai. Pagar les despeses que havia causat l’infantera la únicaforma de recuperar-lo.

Caterina, la nostre nena, venia perfectament embolicada amb un munt de draps, trossos de llana i fins i tot duia un cosset, l’havien tapat amb molta cura. Dinsdel cistell onhi anava la Caterina hi havia una nota molt ben escrita, segurament per algú de l’església, ja que eren els que sabien llegir i escriure en aquella època o pot ser, escrita per un d’ellsperò redactadaper un altre. En la nota hi havia escrit el nom de la Caterina i fins i tot i posava que havia rebut el baptisme, per altra banda hi havien altres notes on hi deia que la família se’nfaria càrrec deles despeses.
No podem entendre per què a la Caterina la van deixar amb tanta cura. Molts cops no només eren els factors de la pobresa per deixar abandonada una criatura, sinó que devegades, lesmalalties dels pares o d’altres situacions, eren determinats per produir-se aquest acte.
Lo primer que se li fa a la Caterina, és registrar-la amb el seu nom i li posen també un segon.......
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • caterine
  • caterina
  • Caterin talara
  • Servicios De Caterin
  • Trabajo Caterin
  • Maslow Caterina
  • El secreto
  • El secreto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS