El Secret De L’alquimista

Páginas: 6 (1455 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2012
El secret de l’alquimista

Carlos Garcia –Granero Gascó
4º de ESO 1-8-2012

Índex:
1. Els personatges més destacats. Pagina 3.
2. Valors que desenvolupa la obra. Pagina 4.3. Comentari dels llocs i espais. Pagina 5.
4. Opinió personal. Pagina 6.
5. Recerca d’informació sobre Francesc Gisbert. Pagina 7.

1. Els personatges més destacats.

Jordi es el protagonista del llibre. Es un llaurador que es converteix en l’escuder d’un mercenari anomenat Falconera. Jordi pensava que aquest home era un cavaller anomenat Ventalluny que va pertànyer als germansde l’Art, però s’equivoca. Jordi protegix el medalló sigui com sigui.
Ament/Camar es una lladra del carrer que es fa passar per home perquè la seua supervivència siga més fàcil. Es fa amiga de Jordi i es gana la seua confiança ajudant-li durant tot el viatge. En una principi era una espia de Falconera però finalment es canvia de bàndol.
Assis és un dels germans de l’Art i és un dels pocspersonatges que guanyen la confiança de Jordi.
Capità Maravant és el capità del vaixell anomenat l’Alzione. Es un guerrer veterà de la invasió de Nàpols per part d’Aragó. Transporta Jordi a Nàpols i a Alexandria.
Falconera és un mercenari sense escrúpols i líder del seu bàndol. Desitja robar la Gran Obra per a vendre-la al millor postor.

2. Comentari dels llocs i espais.

En aquesta obra elsllocs i els espais son reals, es més, es conten successos històrics com el incendi dels textos de les enaigües biblioteques d’Alexandria i es parla també de l’existència de mudèjars a València, no els hi havia expulsat encara. A més a més, es narra l’expansió de la Corona d’Aragó que arribarà a dominar Catalunya, València i inclús Nàpols durant el regnat d’Alfons el Magnànim. D’una altra banda,el protagonista, Jordi, busca la Gran Obra. Aquesta obra parla de transformacions materials com per exemple del plom en or. Jordi ajuda als germans de l’Art. Són un grup secret que vol protegir l’obra perquè no caigui en males mans, com per exemple de Falconeda.
També està present la pirateria. Jordi munta al vaixell Alzione, un vaixell militar d’Alfons el Magnànim, i ací es pot veure la rivalitatnaval que hi havia a la Mediterrània entre les diferents cultures i nacions, a més de la tensió a causa de les nombroses guerres que hi havia.



3. Valors que desenvolupa l’obra.

A Jordi se li encarrega la missió de protegir el medalló del Sol i la Lluna. Aquest treball es massa difícil per a ell, així que necessita l’ajuda dels seus companys. Aquest llibre parla de la confiança i elcompanyonia. Entre les persones que li presten ajuda està Amet, una dona que en realitat s’anomena Camar i fingix ser un home perquè diu que la vida al carrer sent dona és molt dura. Amet i Jordi fan amistat i confien l’un de l’altre.

4. Opinió personal.

Aquest llibre és molt avorrit. Tanmateix, pense que la part històrica està molt bé feta, per exemple l’incendi de les bibliotequesd’Alexandria es menciona perquè es un fet important relacionat amb la trama del llibre. També es desenvolupa el tema de l’expansió de la Corona d’Aragó per Catalunya, València i Nàpols donant lloc al segle d’or de la llengua catalana.
A més a més parla de l’alquímia, l’antic estudi de la transformació dels metalls que va nàixer a l’antic Egipte i va arribar a la península ibèrica (des d´on va es vaexpandir per tota Europa)
Al meu entendre, té moltes referències molt bé fetes. Van sorprendre-me les explicacions i les històries sobre la pirateria, per la qual es mostra la rivalitat entre els països de la Mediterrània per motius de credo, econòmics, polítics i militars. M’ha agradat la diversitat que va existir a la península ibèrica, el llibre mostra personatges mudèjars com Camar. Aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El secret de l'alquimista
  • El secreto
  • El Secreto
  • El secreto
  • El secreto
  • El secreto
  • El secreto
  • secreto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS