El Senyor De Las Moscas

Páginas: 4 (824 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2015
“EL SENYOR DE LES MOSQUES”
Arguments a favor i en contra de les lleis en la nostra societat.
Tot i que les normes limiten la llibertat de les persones crec que són del tot necessàries perestablir la pau i la convivència, evitant que el mal ús de la llibertat d’una persona afecti els demés. Ara bé, cal que aquestes normes tinguin un cert grau d’acceptació, hagin estat consensuades i estiguinsupeditades a la voluntat general i no a un grup de representants.
Cal tenir en compte, però, que les normes, van associades a un lideratge, el qual influeix en la conducta dels altres del grup.Per això, cal que sigui un lideratge positiu, que creï un ambient fraternal basat en el treball en equip i el respecte i que tingui com a objectiu el bé comú. Aquest seria el cas del lideratge d’enRalph, escollit líder de manera democràtica per tots els membres del grup. Així doncs, representaria la democràcia. Confia en l’elaboració d’ unes normes consensuades que ajudin a la convivènciapacífica. On cadascú dels membres pot expressar la seva opinió en les assemblees i on la paraula de cadascú té el mateix valor. Aquest dret a donar l’opinió està simbolitzat pel cargol de mar. Aquest símbolno es veu com un símbol d’autoritat sinó que és una eina per donar el torn de paraula i tots en poden fer ús. Defensa el bé comú enfront l’egoisme d’en Jack. En aquest segon cas parlaríem d’unlideratge negatiu, on es fa prevaldre l’interès particular per sobre del grupal. En Jack representaria el sistema de govern dictatorial: s’imposa per la força i ningú li ho prohibeix doncs li tenen por. Esconverteix en un dictador que imposa les seves lleis vulnerant , fins i tot, alguns dels Drets Humans com:
“ Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. …i han decomportar-se fraternalment els uns amb els altres”: Vulnera aquest dret al imposar les seves idees en funció dels seus interessos. No respecta les opinions dels demés. Al contrari del que passava amb en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • senyor de los aires
  • El senyor de les mosques
  • Mosca
  • La mosca
  • moscas
  • moscas
  • LAS MOSCAS
  • La Mosca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS