El senyor de les mosques

Páginas: 5 (1034 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2011
1. Fes el resum del llibre distingint clarament l’inici, el desenvolupament i el final de la història.

El llibre comença amb un nen que es diu Ralph que es troba en una illa deserta i troba un noi al que li dirà Porquet. Aquest li explica que han tingut un accident amb l’avió i que no deuen estar sols a l’illa hi ha d’haver més nens. Troben una conquilla a la sorra i la bufen i la resta denens de l’illa acudeixen al lloc on han tocat la conquilla. Decideixen que necessiten un cap i s’hi presenten en Ralph i en Jack, guanya en Ralph i decideix que tenen que fer foc per fer senyals de fum, agafar aigua, menjar.. etc.

Ralph, Jack i Simon fan una expedició per veure si realment són a una illa i descobreixen una muntanya on faran les senyals de fum.
Primer tots els nens col•laborenperò, poc a poc, deixen de fer les seves obligacions i es posen a jugar i en Jack i els nens del cor es dediquen a caçar.
Els nens a les nits tenen mal sons perquè diuen que han vist una bèstia a l’illa i li tenen por. Al principi els grans no se’ls creuen però després també li agafen por. El primer nen que va dir que hi havia una bèstia va desaparèixer i els nens encara tenien més por. Més tardvan descobrir que la bèstia no existeix.
El Porquet i en Ralph veuen un vaixell a la costa i el foc del qual s’encarregava Jack era apagat mentres ell era caçant. Ralph li retreu que els podien haver rescatat i per la seva culpa segueixen allà.
En Jack volia ser el cap i convoca una reunió on diu que en Ralph és un covard i que els hauria de defensar de la bèstia i ell els garanteix que lamatarà.Van fer una altre votació i va tornar a sortir en Ralph i en Jack va crear la seva pròpia colla amb els nois del cor, i després amb nois que anaven voluntàriament o els obligaven a fer-se de la seva colla.
Van quedar-se sols en Ralph, el Porquet i uns altres nois.
Simon va morir per un ritual que van fer els de la colla d’en Jack pensant-se que era la bèstia.

Una nit, la colla d’en Jack livan robar les ulleres al Porquet i l’endemà les van anar a demanar. Al porquet, Roger li va tirar un gran roc des d’alt d’una muntanya i el van matar. Van agafar a Ralph, Sam i Eric presoners però Ralph va escapar. Sam i Eric es van fer de la colla den Jack obligats i mentre eren de guardia li van dir a Ralph que planejaven matar-lo i que s’amagués i fugís. Ralph es va amagar però el van trobar iva sortir corrents esquivant llances dels nois i va caure de cansament a la costa. Quan es va despertar es va trobar amb un naval que els anava a rescatar.

2. Indica quins són els protagonistes de la història i quina funció fan dins l’obra.
Indica també quan i on es situa l’acció de l’obra.

-Ralph: és el protagonista principal.
Porquet: és el primer noi amb el que es troba Ralph i al que liés fidel fins a la mort. Es grassonet i porta ulleres.
-Jack: l’antagonista del llibre, és el cap de la colla del cor/caçadors, primerament es fa molt amic d’en -Ralph però després li té enveja i el vol matar.
-Simon: és un noi callat i tímid que va estar sempre al costat de Ralph i el que descobreix que la bèstia no existeix.
-Roger: mà dreta d’en Jack i assassí del Porquet
-Sam i Eric:bessons que també eren al costat d’en Jack però els van obligar a fer-se del grup d’en Jack. Van ajudar a Ralph quan escapava d’en Jack i la resta quan el volien matar.
-El senyor de les mosques: és el cap d’un porc que Jack va clavar a un pal que se li presenta com aparició a Simon

L’obra es situa en una illa deserta i suposo que a l’estiu perquè els nens anaven despullats o amb molt poca roba.3. D’on eren els nens que viatjaven en l’avió? De què fugien?

Els nens eren d’Anglaterra i fugien de la guerra.

4. Quin personatge inventen aquests nens? Quines conseqüències té?

S’inventen que existeix una bèstia. A conseqüència en Jack i la seva colla de caçadors es tornen molt agressius i volen matar a la bèstia per damunt de tot i tenen la necessitat de matar.

5. Què vol...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El senyor de les mosques
  • El senyor de les mosques
  • Análisis "El Senyor De Les Mosques"
  • Analisis Psicologico Social Obra De Teatro "El Senyor De Les Mosques"
  • tres mosque.
  • Mosques del vinagre
  • senyor de los aires
  • Mosque de quairoan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS