El sexenni democràtic

Páginas: 3 (514 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2014
EL SEXENNI DEMOCRÀTIC (1868-1874)

El setembre de 1868 tot estava preparat per que es posés en pràctica el compromís acordat en el Pacte d’Ostende, es tractava d’organitzar un pronunciamentmilitar que portés a la convocatòria d’unes Corts constituents que liquidessin el sistema isabelí. Així, el dia 18, l’esquadra concentrada a la badia de Cadis sota el comandament del brigadier Juan BautistaTopete va iniciar el pronunciament contra el govern d’Isabel II.
El general Prim, exiliat a Londres, i el general Serrano, desterrat a les Illes Canàries, van reunir-se amb els insurrectes perpassar a encapçalar el moviment i publicar un manifest contrari a la reina. El moviment va estendre’s arreu de la Península sense que ni el govern ni la corona fossin capaços de neutralitzar-lo. Quan lesescasses tropes fidels a la monarquia van ser derrotades per Serrano a la Batalla d’Alcolea, el govern no va tenir cap altra sortida que la dimissió, i la reina Isabel II, va haver d’exiliar-se. Aixòva suposar l’ inici de sis anys de gran inestabilitat en els quals hi va haver diferents règims polítics.
Amb la victòria de la revolució, s’inicià a Espanya un període d’esperança. Amb la caigudad’Isabel II, s’instaurà a Espanya un govern provisional, encapçalat per Serrano i Prim. Aquest govern va promulgar un seguit de decrets per donar satisfacció a algunes demandes populars i va convocareleccions a Corts constituents pel Gener de 1869. Aquests serien els primers comicis celebrats a Espanya on es garantia la igualtat mitjançant el sufragi universal masculí per a homes majors de 25 anys.Al Febrer de 1869, les Corts es van reunir per elaborar una nova Constitució, en que proclamava la sobirania nacional, establia la divisió de poders,consagrava la llibertat de culte,...No obstantaixò, la nova constitució plantejava una problema, i és que Espanya continuava sent una monarquia, però en aquells moments no tenien monarca. Aquesta va ser la feina primordial del General Prim,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Sexenni Democràtic
  • sexenni democratic
  • El Sexenni Democràtic
  • El Sexenni Democràtic
  • sexenni democràtic
  • El sexenni democràtic (1868 – 1874)
  • Sexenni democràtic o revolucionari
  • Democraticismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS