el sida o vih

Páginas: 12 (2846 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2013


Ciències per el món contemporani

El Sida o VIH



























Nom: Víctor Machado Días
Curs: 2012/13
Assignatura: ciències per el món contemporani





Index



Que es el sida?..........................................................................Pág. 3


Com ens afecta elsida?..........................................................Pág.4


Historia………………………………………………………………………………Pág.5 i 6


Epidemiologia………………………………………………………………………..Pág.7


Prevenció i tractament………………………………………………………Pág.8


Ultimes noticies………………………………………………………………….Pág.9



Bibliografia…………………………………………………………………………Pág.10














Que es la sida?

Sida ( acrònim de síndrome d'immunodeficiència adquirida) és ladenominació dels estats avançats de la infecció pel virus de la immunodeficiència humana ( VIH ). Clínicament, la sida és declarat quan un pacient seropositiu presenta un recompte de limfòcits T CD4 inferior a 200 cèl·lules per mil·lilitre cúbic de sang. En aquesta condició, el ​​sistema immune es troba greument deteriorat, de manera que el pacient queda exposat a diversos processos patològicsgenerats per un conjunt de infeccions oportunistes.
La sida és expressió d'una immunosupressió que augmenta les probabilitats que un portador del VIH desenvolupi malalties causades per infeccions que, en persones amb sistemes immunes normals, no es presentarien. Entre aquestes es troben la infecció per Histoplasma , Toxoplasma i Candida albicans , fongs que es troben en ambients quotidians o enl'organisme humà, però que només són patògens generalment en condicions d'immunosupressió. La sida s'adquireix a través de l'intercanvi de fluids com la sang, el semen, la mucosa vaginal i la mucosa anal. Altres fluids com les llàgrimes i la saliva contenen el virus en menors quantitats, de manera que la probabilitat d'adquirir el VIH a través d'ells és pràcticament nul · la. Les formes més freqüents decontraure el VIH són a través del coit sense condó , les xeringues, la transfusió de sang o productes derivats contaminats amb el virus, o bé, per via prenatal d'una mare al seu fill al part o al alletar. Eventualment, un seropositiu desenvoluparà la sida en el lapse aproximat de 5 anys o més després de la infecció.
Tan la Sida com les infeccions per VIH són incurables avui en dia, peròexisteixen nombrosos tractaments antiretrovirals que aconsegueixen augmentar l’esperança de vida dels portadors del virus.
Malgrat això encara moren milers de persones a l’any en regions empobrides del món o bé per l’alt cost dels tractaments o be per la falta de disponibilitat del tractament, regions com el sud d’Africà, algunes parts d’Àsia i centre i sud Amèrica.





Com ens afecta lasida?

Normalment, els glòbuls blancs i anticossos ataquen i destrueixen a qualsevol organisme estrany que entra al cos humà. Aquesta resposta és coordinada per un tipus de cèl·lules anomenats limfòcits CD4. Desafortunadament, el VIH ataca específicament a les cèl·lules que expressen el receptor CD4, una de les més importants són els limfòcits T CD4 + i entra en ells. Un cop dins, el virustransforma el seu material genètic de cadena simple ( ARN ) a un de cadena doble ( ADN ) per incorporar-lo al material genètic propi de l'hoste (persona infectada) i l'utilitza per fer còpies de si mateix. Quan les noves còpies del virus surten de les cèl·lules a la sang, busquen a altres cèl·lules per atacar.
Per defensar-se d'aquesta producció de virus , el sistema immune d'una persona produeix moltescèl·lules CD4 diàriament. Gradualment el nombre de cèl·lules CD4 va disminuint, de manera que la persona pateix d’immunodeficiència, per tant la persona no pot defensar-se dels altres virus, bacteris, fongs i paràsits que causen malalties, el que deixa a la persona susceptible de patir malalties que una persona sana seria capaç d'enfrontar.
Com en els altres retrovirus , la informació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • VIH SIDA
  • VIH-SIDA
  • VIH-SIDA
  • vih (sida))))))))))
  • sida
  • VIH SIDA
  • VIH sida
  • Vih Sida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS