El silenci de les vinyes

Páginas: 6 (1395 palabras) Publicado: 11 de junio de 2014
Susana Cano, abril 2012


Fitxa de lectura
El silenci de les vinyes
Gisela Pou



1. On s’ambienta la novel·la?

La novel.la ens trasllada a les terres del Penedès, terres de vins i de caves. El petit poble de Santa Pau, al cor del Penedès i molt prop de Sant Sadurní d’Anoia serveix com a teló de fons.

2. “El Silenci de les vinyes és la història d’una redempció, el retorn al’essència dels propis orígens i la recuperació de la veritable identitat”. Com expliques aquestes paraules de la contraportada del llibre?

Possiblement aquestes paraules fan referència al recorregut que fa la història per la vida de cada un dels seus personatges i el cava. L’Aurora personatge principal i la gran protagonista d’ aquesta història, en Rai Brucat el seu marit i hereu de les terres i cavesBrucat, en Sebastià Montferrer amic de l’Aurora i amor impossible, en Genis Montferrer, pare d’en Sebastià i amo de les caves Montferrer. Tots juntament amb els seus descendents, poc a poc es van despullen en aquesta historia, iniciant un viatge capa lo més íntim: els seus records, que els portarà a descobrir-se a ells mateixos.

3. Al llarg de la novel·la apareixen alguns anuncis de cava.Explica quins són i la història que hi està relacionada.

Els anuncis de caves Brucart sempre havien estat una tradició i van ser pioners en fer publicitat. Els seus anuncis de Nadal eren un referent. Eren anuncis plens de glamur que feien any darrera any.
En una de les seves campanyes de publicitat per Nadal l’avi Brucart decideix fer un anunci que ocupi tota una plana del diari. Aprofitant lafesta que celebraven a casa per Santa Teresa, ell juntament amb el seu assessor de publicitat, decideixen utilitzar la imatge de una jove Aurora que amb el seu mocador delicat, simula com si estigués traient el paper de cel·lofana que embolica el gran reserva.
Un altre anunci, es el que fa referència a la campanya nadalenca de publicitat,que en Xavier Brucart va muntar abans de morir, on es fa unapromoció del cava, mitjançant una col·lecció de microespots televisius en forma de tràiler, que havien de servir d’esquer per anar a la xarxa a veure completa una història d’intriga on es descobria un cava únic. La intenció era arribar al màxim públic possible, fugint de la idea que glamur i cava són dos conceptes inseparable i així convertir al cava en una beguda de consum quotidià i assequibleper tothom. Aquest anunci fa que hi hagi discrepàncies entre el Xavier i la seva mare l’ Aurora Brucart que creu que no es la campanya més adient pel seu cava.

4. Els bessons Xavier i Gerard són diferents. Descriu-los.

Els bessons, idèntics com dues gotes d’aigua amb els pòmuls i els ulls de la seva mare, tots dos amb els ulls grisos, les celles poblades, els cabells ondulats sempre curts iels llavis prims, tant sols es diferenciaven per una minúscula cicatriu que el Xavier tenia al coll, però qui manava en aquell tàndem era el Xavier.
En Xavier el bessó que mort en la història, treballa també en el negoci familiar i porta tot el tema de màrqueting i publicitat. Representa ser un noi arrogant i impulsiu, però molt creatiu, enèrgic, decidit i astut.
En Gerard és l’altre bessó,també es dedica a treballar en el negoci familiar, ell porta el departament de relacions exteriors i la seva funció es intentar introduir el cava en el mercat asiàtic. El Gerard representa ser més sumis, dèbil i sensible, i viu una mica a l’ombra del seu germà Xavier.


5. El Biel abandona l’empresa familiar després de dos fets que desencadenen aquesta decisió. Explica quins són.

El primer fetes quan el Biel s’assabenta que la Celia, una antiga núvia que havia tingut i que el va deixar, havia estat subornada per la seva mare, l’Aurora Brucart, que li va demanar que s’anés perquè pensava que el seu fill potser es mereixia un altre tipus de dona, arribant fins i tot a l’amenaça de no deixar-la trobar feina. És en aquesta part del llibre, quan el Biel, pren consciència que la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el silencio
  • el silencio
  • Silencio
  • El silencio.
  • el silencio
  • Los sonidos del silencio
  • Silencio
  • silencio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS