el sonido

Páginas: 4 (835 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2014



TREBALL PRIMERA AVALUACIÓ: EL SO









1. Quin tipus d’ona sonora és el so? Explica el seu mecanisme de formació.
Busca exemples quotidians d’ones sonores.
Les ones sonoressón ones mecàniques perquè són tipus d’ones que no transporten matèria, només quantitat de moviment i energia.
És el medi qui produeix i propicia la propagació d'aquestes ones. Les onessonores no es propaguen en el buit i per això necessiten d’un medi que permeti el seu transport. D'altra banda, la pressió de les partícules que transporten l'ona es produeix en la mateixa direcció depropagació de l'ona. Per tant, les ones sonores són ones longitudinalsi

Exemples:
En tocar les notes musicals d’una melodia, aquesta ona es propaga en les tres dimensions fins arribar a tots els puntspropers.
Quan parlem les ones es propaguen en la direcció d’emissió i en les tres dimensions.



2. Quins són els límits de freqüència deii les ones sonores perquè siguin audibles per l’orellahumana? Quina relació hi ha entre freqüència i energia?
Els límits de freqüència de les ones sonores perquè siguin audibles per l’orella humana són entre 20 Hz i 20.000 Hz.

Veiem que l’energia ésproporcional al quadrat de la freqüència, en una operació matemàtica en la que intervenen l’amplitud, la massa, i la constant 2π2.


3. Quin fonament físic té que els indis posessin l’orella aterra per determinar la presencia de soldats en el seu territori? Indica com varia la velocitat de propagació del so segons el medi sigui sòlid, líquid o gasos.
Aquest comportament s’explica ja que elsindis s’adonaven que el so viatja més ràpid pel sòlid que per l’aire i, per tant, escoltarien abans el so per terra que a oïda normal.

La velocitat del so depèn del medi que travessen les ones. Elso a través de l’aire té una velocitat de 331,5 m/s quan les condicions són:

Temperatura: 0ºC
Humitat: 0%
Pressió atmosfèrica: 1 atmosfera.

Dins l’aigua el so es propaga a més velocitat i,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS