El sopar dels idiotes

Páginas: 3 (702 palabras) Publicado: 6 de junio de 2011
EL SOPAR DELS IDIOTES

Resum

Pierre Brochant i el seu grup d’amics rics es reuneixen cada dimecres per fer un sopar on competeixen per portar el convidat més idiota. El dimecres en que discorrela pel·lícula, però, Pierre Brochant no té cap estúpid a qui invitar. Un amic seu li aconsella que s’emporti François Pignon, un inspector d’Hisenda que conegué en el tren i que li encanta fabricarescultures amb mistos. Brochant accepta i, amb el pretext de donar a conèixer la seva obra, invita a Pignon a casa seva. La decisió de Pierre, però, se li girarà completament en contra: el que havia deel millor convidat que hauria portat mai al sopar es converteix en un malson. Pignon, amb només una nit, aconsegueix agreujar la lumbàlgia de Pierre, invitar una dona obsessionada amb ell, fer que laseva dona s’adoni de que l’enganya i el deixi i per acabar-ho de adobar que l’investigui un amic seu considerat un del inspectors d’Hisenda més estrictes de Paris. Brochant, cansat de Pignon, lidemana constantment que se’n vagi, però la història sempre fa un gir que l’impedeix desfer-se d’ ell. En una de les nombroses trucades que fa Pignon aquella nit per intentar ajudar a Pierre descobreix elmotiu real pel qual fou invitat a sopar. Brochant no li nega la veritat: està massa cansat i preocupat per la seva dona, qui ha patit un accident de tràfic. De cop i volta, Pignon truca a l’hospital onl’han ingressat i, de forma solemne, l’aconsegueix convèncer de no abandonar el seu marit com ho feu la seva dona amb ell. Aquest darrer gest de Pignon el reconcilia amb Pierre.

Tema

El temad’aquest film és la crítica a una societat burgesa, cruel amb la ingenuïtat humana. La pel·lícula finalment mostra com aquesta societat amb aires de superioritat pot ser en veritat la més estúpida queexisteixi.

Personatges principals

• François Pignon

És el convidat de Pierre al sopar que organitza amb els seus amics. Treballa com inspector d’Hisenda a París i és un fanàtic de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • sopar dels idiotes
  • idiota
  • soy idiota
  • idiotas
  • Idiotas
  • Los Idiotas
  • Idiota
  • Lo idiota que son

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS