El Sueño En La Psicología

Páginas: 3 (688 palabras) Publicado: 31 de enero de 2013
2. LA MIRADA DE LA CIÈNCIA
Medicina
SOMNI: Estat de repòs natural periòdic en el que s’interromp temporalment la consciencia.
Sèrie d’imatges experimentades durant el somni, amb unasensació de veracitat.



PSICOLOGIA
SOMNI: Estat de repòs físic que es caracteritza per la successió rítmica d’una sèrie de canvis metabòlics, imprescindibles pel bonfuncionament de l’ésser humà durant el dia.
S’estructura en fases i cicles. La fase 1 (somnolència) es distingeix per la relaxació muscular, la respiració regular i petites sacsejades en cames i braços. Ala fase 2 ja no es produeixen moviments corporals. Acostumen a presentar-se els denominats fenòmens paroxístics del somni com l ’enuresis, el bruxisme, el somnambulisme o els mals sons.
El somniprofund correspon a les fases 3 i 4 en les que el descans físic i psíquic és absolut. I, per tant, és molt difícil despertar la persona. El conjunt de les fases nomenades anteriorment s’anomena somnid’ones lentes (SOL). Dura entre seixanta i setanta minuts. A la fase 4 es produeix un canvi que es denomina fase REM (Rapid Eyes Movement). Es caracteritza per moviments oculars perceptibles sota lesparpelles, però a més per una gran debilitat muscular, canvis metabòlics de tipus ondulatori i erecció del penis als homes.En aquesta fase esdeven els somnis i es considera que en ella es consoliden l’aprenentatge i la memòria.
El conjunt de SOL i REM s’anomena cicle i es repeteix unes quatre o cinc vegades en eltranscurs del somni d’un adult normal.

PSICOANÀLISI (mètode per analitzar la ment)
La psicoanàlisi és un sistema psicològic que Freud va fundar durant els seus treballs sobre la neurosi, entre altresproblemas mentals. Mètode d’exploració i de tractament dels procesos psíquics profunds, basats en l’anàlisi de les tendències afectives reprimides.
La psicoanàlisi es basa en tres aspectes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicología transtornos del sueño
  • Psicologia Del Sueño
  • Psicologia De Los Sueños
  • Psicologia de los suenos
  • Psicologia de los sueños
  • Psicologia Del Sueño
  • El sueño en la psicología
  • Psicología Del Sueño

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS