El sueño Infantil

Páginas: 5 (1055 palabras) Publicado: 24 de enero de 2014

Aquest llibre va dirigit als pares que tenen fills nadons i encara no dormen d'una manera adequada i molesten als pares molt sovint a la nit. El doctor Estivill aconsella de com fer adormir al nen sol/a.
Molta gent comenta que l'arribada d'un nou fill és dormir poc, en alguns casos poden tenir raó, però no sempre ha de ser així si els pares saben fer dormir el nen d'una manera adequada.Molts pares, acaricien el seu fill, li donen aigua, el pit, etc. segons Estivill això no és conveninet perquè és important que el nen tingui la seva pròpia “joguina” per adormir-se.
El mal son dels nens petits pot tenir conseqüències en els nens petits i els lactants, per exemple plor fàcil, irritabilitat, mal humor, falta d'atenció, dependència de qui els cuida i possibles problemes de creixement;els nens en edat escolar, poden tenir fracàs escolar, inseguretat, timidesa i mal caràcter; en els pares pot passar que tinguin inseguretat, sentiments de culpa, mútues acusacions d'aviciar-lo, frustració davant la situació, sensació d'impotència i cansament.
En definitiva, si un nen no dorm bé pot tenir seqüeles en la seva actitud vital. Si un nadó es desperta molt a la nit impedeix que descansitot el que li fa falta. A més si un nen dorm malament, acostuma a pesar i a mesurar menys del compte. S'ha dona el cas de que alguns pares acaben rebutjant als seus fills amb actituds agressives, moltes vegades de manera verbal, encara que en algun cas també ho fan de manera física.
És important que no s'ha de buscar la causa pel que el nen plora, ni els còlics, ni la gana, ni la set, etc.senzillament, encara no ha après l'hàbit de dormir, ja que tots els nadons dormen però tots no ho saben fer bé, aquests nens que no ho saben fer, són nens totalment normals des del punt de vista físic i psíquic.
En el 98 % dels casos té el seu origen en un hàbit mal adquirit (el 2 % restant és per causes psicològiques).
És molt important saber que els nadons senten el que les seves mares senten, pertant, si una mare està insegura dels seus fets els nadó també es sentirà insegur, és a dir, li transmetem la nostra inseguretat. Els pares han de transmetre una actitud de seguretat, i sempre han de transmetre la mateixa actitud. S'ha de tenir en compte que els nens amb problemes de son acostumen a parlar més aviat.
Em de tenir en compte de no adormir-lo amb cançons, gronxant-lo albressol,gronxant-lo al coll, agafant-li la mà, passejant-lo amb cotxet, tocant-lo, donant-li copets al cul, donant-li un biberó, ficant-lo al nostre llit, deixant-lo córrer o bé donant-li aigua. El més convenient és que s'adormi amb materials que puguin estar tota la nit amb ell, i des de un bon començament el nen dormi a les fosques, també és molt important no deixar de fer les coses que fan soroll nomésperquè el nen dormi (al de dia), s'ha de vigilar que el nen estigui especialment còmode.
Per tenir una idea, a partir dels 6-7 mesos haurien de ser capaços d'anar al llit sense plorar i amb alegria, agafar el son per si mateixos, dormir entre 11 i 12 hores d'una tirada, i fer-ho al seu bressol sense llum. Però els nadons solen dormir 16-17 hores diàries repartides en períodes que poden variar de 2 a 6hores. L'habitual és que al voltant del tercer mes, i amb una mica d'ajuda, comencin a adoptar el cicle dia-nit, la qual cosa significa que durant el dia dormen 3 o 4 migdiades i el seu son nocturn comença a ser el més llarg: entre 5 i 9 hores.
Existeixen diversos problemes en el son: el somnambulisme, els terrors nocturns, els malsons, el bruixin-me (fer grinyolar les dents), la somnilòquia(parlar dormint) i els moviments automàtics d'autogronxament.
Ara definirem cada un dels problemes del son. El somnambulisme acostuma a produir-se en les 3 o 4 primeres hores de son i es tracta de la repetició automàtica de conductes apreses durant el dia, però el nen està profundament adormit. No hi ha cap tractament per evitar-ho, acostuma a desaparèixer durant l'adolescència. Cal saber que no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sueños Infantiles
  • Trastornos Relacionados Con El Sueño Infantil
  • TRASTORNOS DEL SUEÑO INFANTIL
  • Cuento infantil imaginario: sueños de una mariposa
  • Rasgos Arcaicos E Infantilismo Del Sueño Freud
  • el trabajo infantil acaba con los sueños de los niño
  • el sueño infantil
  • Sueños infantiles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS