El taiga

Páginas: 2 (371 palabras) Publicado: 6 de junio de 2013
Què és el taigà?
És un bioma caracteritzat per les seves formacions boscoses de coníferes, sent la major massa forestal del planeta.
Països on es troba el taigà
Estats units, Canadà, Noruega,Suïssa, Finlàndia i Rússia.
La temperatura
La temperatura mitjana anual pot ser positiu en els llocs relativament temperats (4 o 5 ºC) però en general es negativa (de -5 a -15 ºC). Les precipitacions sonde 450 mil·límetre anual.
La humitat
La humitat es generalment elevada.
El sòl
A la major part d'aquest bioma el sòl està perpètuament glaçat i només es fon la capa superficial, poc més d'unmetre, on arrela la vegetació.
Els sòls són àcids i pobres en nutrients.Es tracta d'un clima fred continental on les diferències entre les temperatures mitjanes d'hivern i les d'estiu van des de uns 20º (Finlàndia) a més de 60 °C (Sibèria oriental).
A l'hivern lestemperatures mitjanes estan sempre per sota de zero i les glaçades nocturnes continuen durant la primavera. Segueix un curt període de 30 a 45 dies lliure de temperatures negatives i a finals d'estiuja torna a glaçar. En general la taigà es fa en zones amb temperatures d'estiu per sobre dels 10 °C.[2]
La temperatura mitjana anual pot ser encara positiva en els llocs relativament temperats 4 o 5°C anuals però en general és negativa de -5 a -15ªC.
L'hivern és molt fred però a gran part del bioma en aquesta estació hi neva poc per la presència d'un persistent anticicló. Tot i això el sòl potestar nevat durant nou mesos.[3] Aquest fa també que la humitat ambiental sigui baixa i amb poc vent. A causa de l'alta latitud, durant l'època freda les hores de llum són molt poques.
A l'estiu(temperatures mitjanes entre 10 i 19 °C) és quan es produeix gairebé tot el creixement vegetal ajudat pel fet que és quan plou més (la pluviometria anual varia generalment entre 500 i 200 litres) i és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Taiga
  • La Taiga
  • Taiga
  • Taiga
  • La taiga
  • Taigà
  • La Taiga
  • taiga

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS