El teide (valenciano)

Páginas: 3 (549 palabras) Publicado: 12 de junio de 2011
El Teide és un volcà situat a l'illa de Tenerife (Illes Canàries, Espanya). Amb una alçada de 3.718 metres sobre el nivell del mar i més de 7.000 metres sobre el llit oceànic, és el pic més altd'Espanya, el de qualsevol terra emergida de l'Oceà Atlàntic i el tercer volcà de la Terra des de la base, després del Mauna Loa i Mauna Kea, tots dos a l'illa de Hawaii. Forma part del Parc Nacional delTeide, declarat també Patrimoni de la Humanitat a les 09:30 del 28 de juny de 2007 a la 31 ª sessió de la Convenció de Patrimoni Mundial de la UNESCO, a Christchurch (Nova Zelanda).

És a més unespai natural protegit en la categoria de Monument Natural que tanca el complex volcànic Teide-Pico Viejo, un gran estratovolcán de tipus vesubiano que encara es manté actiu d'acord amb les erupcionshistòriques ocorregudes no fa massa temps (l'última, la de Nassos del Teide, a 1798) i les fumaroles que emet regularment des de la seva cràter.

En l'actualitat el Teide és considerat el monumentnatural més emblemàtic de les Illes Canàries. També és un gran atractiu turístic que cada any atrau a milions de persones de diferents llocs del món, de fet el Parc Nacional del Teide és el Parc Nacionalmés visitat d'Espanya amb 3.142.148 visitants el 2007. A més és el parc nacional més visitat d'Europa i el segon parc nacional més visitat del món.

Localització
Està situat dins del Parc Nacional delTeide al centre geogràfic de l'illa de Tenerife i conforma un element molt emblemàtic, destacant les seves característiques geomorfològiques específiques que defineixen el seu paisatge i elconverteixen en el símbol natural més emblemàtic de l'illa de Tenerife i de l'Arxipèlag Canari.

Amb una extensió 3.606,7 hectàrees es troba dins dels límits municipals de la Orotava, Santiago del Teide,Guia de Isora i Icod dels Vins.

Història
Al llarg dels segles el Teide ha estat esmentat i admirat per diverses cultures i en diferents èpoques com a element centralitzador i simbòlic de l'illa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • teide
  • Teide
  • Valenciano
  • valenciano
  • Valenciano
  • Valenciano
  • valenciano
  • Valenciano

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS