EL TEIXIT NERVIÓS

Páginas: 3 (604 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2013

2.-ÍNDEX
1.- Portada.
2.- Índex.
3.- Què és el teixit nerviós?
4.- Tipus de cèl·lules per les que està format.
4.1- La neurona.
4.2- Les cèl·lules glials o de la neuròglia.
5.-Bibliografía.














3.-QUÈ ÉS EL TEIXIT NERVIÓS?
El teixit nerviós és el teixit histològic encarregat de la recepció i transmissió d'estímuls.
4.-TIPUS DE CÈL·LULES PER LES QUÈ ESTAFORMAT
Està format per dos tipus de cèl·lules: les neurones i les cèl·lules glials, també anomenades cèl·lules de la neuròglia.
4.1.- LA NEURONA
Neurones :  és la unitat funcional del sistemanerviós. Es connecten unes amb altres i estan especialitzades a rebre i conduir informació i a transmetre els missatges a altres cèl·lules del cos, reaccionen davant d’un estímul extern o intern igualment,també condueixen la transmissió dels impulsos elèctrics resultants d'aquests estímuls. Són els veritables efectors de la comunicació entre òrgans i són responsables del pensament, del control del’activitat muscular i del control del funcionament de les glàndules. Les neurones estan formades per:
- Soma o cos cel·lular, que inclou el nucli i bona part del citoplasma. Té una forma irregular.A més dels orgànuls comuns presenta unes fibril·les especials - neurofibril·les que recorren tot el citoplasma i continuen per les prolongacions (llarguíssimes, arriben fins a cm), hi ha de duesclases:
- Dendrites: són prolongacions nombroses , relativament curtes i ramificades. Són les zones on es capten els estímuls que es transmeteixen cap al soma cel·lular. Funcionen com a receptorssensorials especialitzats o bé fent contacte amb els àxons d'altres neurones.
-L'àxon o neurita: cada neurona té un únic àxon, prolongació cilíndrica molt llarga i només ramificada al seu extrem, on acabaen uns menuts botons terminals en contacte amb altres cèl·lules nervioses o amb els òrgans efectors (músculs o glàndules). L'àxon és la via d'eixida de la informació tramesa per la neurona....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL TEIXIT NERVIÓS
  • el teixit nervios
  • nervi
  • el nerviosismo
  • nervios
  • Teixit Epitelial
  • Nervios
  • nervios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS