El telegrafo

Páginas: 2 (284 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2012
El Telègraf:
El telègraf, és la primera forma de comunicació elèctrica. Inventat per Samuel Morse al any 1832.
A finals de 1844 es va posar en operació el primerenllaç telegràfic, entre les ciutats de Washington, DC i Baltimore, MA.
El telègraf arriva a Espanya





















El Telèfon:
Al voltant de l’any 1857Antonio Meucci va construi el primer telèfon, no obstant això, mancava dels diners suficients per patentar el seu invent. Pel que sembla, i això no està provat, aquests materials vancaure en mansd'Alexander Graham Bell, que el va fer servir  per desenvolupar el seu telèfon i el va presentar com a propi.
Sis mesos després de laprimera demostració d'A G. Bell, l'octubre de 1877,l'Havana va ser escenari del primer assaig telefònic entre la caserna de bombers d'aquesta ciutat i el domicili particular de l'industrial Muset.Cuba es vaconvertir en la pionera d'un nou sistema de comunicació, el telèfon, en l'àmbit espanyol.
A la Península, Barcelona va ser la ciutat pionera de les proves telefòniques. Aldesembre de 1877 es van realitzar assajos a l'escola industrial. L'exèrcit va unir telefònicament els castells de Montjuïc i la Ciutadella i l'industrial Dalmau, va dur aterme laprimera conferència de llarga distància entre Barcelona i Girona. A Madrid els primers experiments van tenir lloc al gener de 1878 i els seus protagonistes van serel govern i el tron​​, enllaçant l'antic casal de telègrafs amb el Ministeri de la Guerra, d'una banda, i després els Palaus Reials de Madrid i Aranjuez.
El decreto del 16 de agosto de 1882habilitó al ministro de la Gobernación para conceder a particulares o compañías el establecimiento y explotación de redes telefónicas con destino al servicio público
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El telegrafo
  • Telegrafo
  • Telegrafo
  • telegrafo
  • TELEGRAFO
  • el telegrafo
  • El Telegrafo
  • el telegrafo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS