El Temps

Páginas: 3 (516 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2012
EL TEMPS

És un concepte físic que tots experimentem quotidianament, però que es difícil de definir formalment. Es pot partir de la noció que els esdeveniments físics tenen lloc un darrere l’altre,i que el temps es l’escala en què aquests esdeveniments tenen lloc.
Es poden percebre o mesurar l’ordre dels esdeveniments en el temps, i també la quantitat de temps es l’escala que hi ha entre dosesdeveniments.

1.Definiu què és el temps amb les vostres paraules.
(Individual)
2.Com és que al final del dia, si fem alguna cosa que no ens agrada, podem dir... Això no s’acaba mai; i en canvisi estem amb algú que ens agrada molt ens passa el temps volant?
Quan una cosa t’agrada i et sents bé, llavors no ens fixem tant en el temps i perds la noció del temps. Si una cosa no t’agrada vaspensant que el temps passi més ràpid, llavors t’hi fixes tant que es fa etern. El temps és relatiu.

3. És el mateix el temps per una mosca?
No, la mosca no és conscient del temps. Per a una mosca,el temps és el mateix que els “índexs borsaris”. La mosca viu fins que es mor, i no és conscient del temps que ha viscut. El temps vital també és diferent perquè la mosca neix, creix, es reprodueix, imor en un període molt curt, en canvi nosaltres ho fem en 80-90 anys.

4.I el temps de l’univers o geològic?
No, per l’univers o els elements geològics el temps és diferent que el nostre.Nosaltres vivim canvis en períodes de temps, per exemple de 70 anys, i això, per a nosaltres suposa un gran canvi (criatura-ancià). En canvi, per l’univers o per una muntanya això no li suposa cap canvi gairenotable.

5. Podries viure sense saber l’hora? Els rellotges de butxaca no van existir fins el S.XV, creieu que la concepció del temps va canviar?
Sí, és clar. Ens guiaríem pel sol, la lluna, lesestacions... Sí, la gent va començar a tenir la vida més controlada i definida en les 24hores del dia.

6.De petits el temps us passava diferent? Com us passava?
Sí, érem conscients del temps...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el temps de les cireres
  • El temps de les cireres
  • Temps moders
  • El temps de les cireres
  • Temps moderns
  • le temps de carême
  • La noia del temps
  • Just A Temps

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS