El Tenis

Páginas: 10 (2482 palabras) Publicado: 17 de junio de 2012
EL TENIS

El tenis és un esport que es practica en un terreny pla, rectangular, dividit per una xarxa intermèdia i la pista. Es disputa entre dos jugadors (individuals) o entre dos parelles (dobles) jugant amb raquetes i pilotes i consistix a colpejar la pilota amb la raqueta perquè vaja d'un costat a l'altre del camp passant per damunt de la red.

Mode de jugar

Un joc de tenis començaamb el servici d'un dels jugadors, ha de colpejar la bola de tal forma que rebote dins del quadro diagonal al del costat de què saca; és a dir si un jugador saca des de la seua dreta, la bola ha de rebotar en el quadro de l'esquerra però sempre en el quadro pegat a la xarxa del costat del seu rival. Per a cada punt el jugador que saca té dos oportunitats, si falla la primera, té una més.

Mesuresde la pista

El tennis es juga en una pista rectangular. Les seues mesures exactes estan definides en unitats del sistema anglosaxó i varien depenent de la modalitat en què es jugue (individuals o dobles). Per a individuals mesura 78 peus (23,78 metres) de llarg i 27 peus (8,23 metres) d'ample. Per a dobles, el llarg és el mateix i l'ample és de 36 peus (10,97 metres). Aquests límits estanmarcats per línies, les quals són considerades part de la pista. Una malla a forma de xarxa divideix a la pista en dues meitats, en les quals es divideixen oponents. L'altura de la xarxa en els pals és de 3 peus 6 polzades (1,06 metres), i en el centre de 3 peus (0,914 metres). De cada costat de la xarxa hi ha dos rectangles, que mesuren 21 peus (6,40 metres) de llarg i 13,5 peus (4,11 metres) d'ample,els quals serveixen únicament per a determinar si un servei és vàlid o no.






Puntuació

Un partit de tenis està compost per sets: el primer a guanyar un nombre determinat de sets és el guanyador. Cada set està integrat per jocs. En cada joc hi ha un jugador que trau, el qual es va alternant. Al seu torn, els jocs estan compostos de punts.

El primer a guanyar 4 punts amb unadiferència mínima de 2 punts pel que fa al seu rival és el guanyador del joc, en cas que cap dels dos jugadors o equips tinga un avantatge de dos punts en arribar a quatre, guanya el joc el primer que aconseguisca una diferència de 2 punts. El compte dels punts és bastant particular: quan un jugador guanya el seu primer punt el seu tantejaor és 15, quan guanya 2 punts 30, i quan guanya 3 punts 40.
Eljugador que es porta el set és el que aconsegueix fer 6 jocs, amb una diferència de dues. En cas que un jugador arribe a 6 jocs, però amb diferència d'1 (6-5) caldrà seguir fins que algun aconseguisca la diferència apropiada. Si el reglament del torneig posa un topall de joc, caldrà jugar un "tie-break" o "mort sobtada", en el qual el resultat del set es juga mitjançant punts, fins que algúaconsegueix arribar a 7 punts, amb diferència de 2. Si s'arriba a 7 punts sense diferència de 2, caldrà esperar al fet que un dels dos jugadors obtinga una diferència de 2 punts, sent aquest el que aconseguisca la victòria en el "tie-break" i en el set per 7-6. El jugador que comença traient en un "tie-break" solament disposa d'un torn de i a partir d'ací, s'alternaran 2 torns de servei per jugador fins ala finalització del mateix.

Colps

Durant el partit s'utilitzen diversos tipus de colps, cadascun amb les seues respectives tècniques, els colps són:

Servei
El servei és el colp més important del tenis, ja que és el que va a donar començament al punt i la seua correcta aplicació pot permetre al sacador quedar en una posició d'avantatge després de la devolució o bé aconseguir un serveiguanyador o "ace": punt guanyat sense que el rival impacte la pilota, o que després de l'impacte la pilota no passe la xarxa o es vaja fóra dels límits dels fleixos. En tenir bon servei un tennista aprèn a acabar millor els colps efectuats sense que la bola toque sòl i podent dificultar-li al contrincant marcar-li un punt després que li facen una tallada.
El servei admet diversos tipus d'efecte...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Tenis
  • Tenis
  • tenis
  • El tenis
  • TENIS
  • Qué es el tenis
  • Tenis
  • Tenis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS