El Treball De Camp Antropologic

Páginas: 3 (630 palabras) Publicado: 11 de julio de 2011
El treball de camp en l'antropologia.
El treball de camp etnogràfic realitza estudis de la vida de petites comunitats per un llarg període de temps en el que l’etnògraf viu amb la gent durantl’estudi, i aprèn la seva llengua i la seva cultura.
L’objectiu principal del treball de camp etnològic és desenvolupar un retrat la constitució social, les lleis i regularitats de els diversos aspectes dela cultura: parentiu, organització econòmica, social i política, religió etc.
L’observació participant és la tècnica per excel•lència utilitzada pels antropòlegs per a realitzar els seus estudis,suposa compartir la vida d’una petita comunitat, prenent part en totes les activitats com sigui possible. La observació participant intenta respectar la complexitat de la vida que estudia.
*És importantposar molt d’èmfasis en la contextualització per poder reconèixer que el significat de la informació no depèn únicament de la qualificació que l’investigador li adjudica com un membre d’una comunitatcientífica.
Existeixen també moltes altres tècniques de recerca com les enquestes, les entrevistes els censos, les històries de vida... així com també diverses formes d’enregistrar les dadesrecopilades gràcies a les noves tecnologies, com en són exemple les filmacions, gravacions, fotografies...
Malinowski és considerat com el veritable impulsor de la revolució etnogràfica en l’antropologia,els seus primers treballs de camp representen l’inici de l’aparició de la monografia etnogràfica, és a dir, la descripció detallada de la vida d’un poble o comunitat basada en el treball de camp.
Pera ell, les tasques principals que ha de realitzar un etnògraf són: participar, observar i interrogar.
Les normes del mètode etnogràfic segons Malinowski:
1. Tenir objectius científics reals iconèixer els valors i els criteris de l’etnografia moderna abans d’iniciar el treball de camp.
Evitar començar l’estudi amb idees preconcebudes, o amb la intenció de provar una hipòtesis concreta, un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball Sortida de Camp
  • Treball camp gravitatori
  • TREBALL DE CAMP 1
  • Reflexions sobre un treball de camp a marroc
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS