EL TRES DE MAIG De Goya

Páginas: 2 (328 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2015
HISTÒRIA DE L’ART
EL TRES DE MAIG, de F. De Goya
a) FITXA TÈCNICA:
-Cronologia: 1814
-Context històric i cultural: Fi de la Guerra del Francès a Espanya (1808-1814), l'obra és una al·legoriaals fets que es van produir a Madrid al tres de maig. El dos de maig del 1808 la població madrilenya va dur a terme un aixecament popular contra les tropes franceses. El dia vinent lesrepresàlies van ser els afusellaments dels patriotes de Madrid.
b) ANÀLISI FORMAL
-Estil: Neoclàssic - romàntic
-Tècnica: oli sobre tela
-Característiques: COMPOSICIÓ: el quadre es divideix en dos grups,amb una diagonal. A la dreta hi ha els soldats, representats sense massa llum, formen una diagonal i predomina la línia recta. A la part esquerra, predomina la línia corba; COLORS: predominenels colors càlids tot i que hi ha una gamma bastant reduïda on destaquen els ocres i negrosos. Destaca per sobre d'aquesta gamma el blanc de la camisa i el vermell de la sang.; PINZELLADES:llargues i soltes; LLUM: Hi ha una llum al terra, que marca la diagonal de les dues parts, però la llum que il·lumina els personatges i el poble és la que surt de la camisa blanca de l'home; MOVIMENT:més moviment en el costat dels patriotes (gestos, expressió...) que en el dels soldats (més estàtic).
c) TEMA, SIGNIFICAT I FUNCIÓ
-Tema: historicoal·legòric: afusellaments dels insurrectesespanyols en contra de l'ocupació francesa, inici de la guerra del Francès.
-Significat: És un crit contra la irracionalitat i crueltat de la guerra del Francès, en aquest cas, i un homenatge alpoble que lluita per la llibertat.
-Funció: De funció commemorativa, aquesta obra era un encàrrec del govern de la Regència de les Corts de Cadis que se li va fer a Goya l'any 1814.
d) MODELSPLÀSTICS
-Antecedents: Herència de la cruesa dels martiris de sants pròpia de la tradició barroca.
-Influències posteriors: L’afusellament de Maximilià de Manet i la Matança de Corea de Picasso.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL TRES DE MAIG A MADRID DE FRANCISCO DE GOYA
  • 3 De Maig De 1808, Goya
  • El Tres De Maig De 1808
  • Fitxa tècnica. 3 de maig. goya
  • El tres de mayo de goya
  • Els Afusellaments Del 3 De Maig, Goya Comentari
  • analisis del cuadro de Goya Los fusilamientos del Tres de Mayo
  • Francisco Goya: Fusilamientos Del Tres De Mayo De 1808

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS