El valor simbolic del disseny

Páginas: 2 (291 palabras) Publicado: 22 de marzo de 2011
EL VALOR SIMBÒLIC DEL DISSENY

Molts objectes nostres, quotidians, signifiquen o son per nosaltres alguna cosa més que simples objectes. El simple fet que faci molt detemps que els tinguem o els portem a sobre, que els haguem transmès generació en generació, la seva antiguitat, o també el fet que ens sentim atrets per ells (sigui perquè ensaporten records o passions), fa que els hi atribuïm poders màgics.

Molts dels objectes de l’antiguitat estaven investits d’una potent carrega màgica (pa i vi, piràmide,poma...). en tots aquests casos, el valor metafòric es tan fort com el valor real.

I quan ens referim al valor simbòlic dels objectes, no volem dir aquells que simbolitzenriquesa i poder.

Molts productes del disseny han agafat noms de la naturalesa que sense que ens n’adonem, agafen un valor metafòric. I es que, l’home, es esclau delsobjectes inventats per ell mateix, ja que som capaços d’endinsar-nos en espais virtuals, ficticis i il·lusoris, que tenen l’aspecte de la naturalesa real.

S’ha obert una nova eraen la nostra manera de mirar la natura, que no deixa d’influir en el disseny dels objectes i la seva estètica.

Si l’home deixés de ser “creador d’objectes” perdria una deles virtuts que el diferencia de la resta d’animals.

Ornaments que els hi atribuïm el poder d’amulets; objectes en els quals percebem “males vibracions” i elsidentifiquem com a maleïts (ja sigui per la seva estètics, color, etc.); altres objectes que es transmeten de pares a fills, i si no es segueix la cadena podria passar alguna cosadolenta a la família; arbres mil·lenaris; objectes protagonistes de llegendes, etc. son alguns dels exemples als quals els hi podríem atribuir el valor simbòlic del disseny.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Què és el disseny
  • DISSENY
  • Joc simbòlic
  • DISSENY ESPACIAL
  • superior en disseny
  • Estretegies de disseny
  • Disseny Experimental
  • El Disseny Intel·Ligent

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS