El vals

Páginas: 4 (969 palabras) Publicado: 6 de enero de 2014
EL VALS I LA SEVA HISTÒRIA
El vals (Walzer) és un ball elegant, antigament de ritme lent, originari d’Àustria durant el segle XII. Durant el segle XVIII es va fer molt popular en la noblesa i es vaestendre per altres països. La característica principal és la subdivisió que marca el compàs 3/4.
Al principi el vals es basava en un lent compàs a tres temps, on les parelles anaven fent voltes ivoltes. Es ballava només en ambients rurals ja que a la Cort estava molt mal vist. Com ja hem mencionat, els seus orígens es troben a Àustria.
Als finals del s. XVII hi va haver una revolucióideològica, i a partir d’aquest moment comença a ser molt popular entre la burgesia i la noblesa. Va mantenir el compàs ternari i les voltes tan característiques, però va introduir una reforma estructural queel feia molt més refinat.
Tot i això, era un ball que seguia causant molta impressió, ja que no era habitual entre gent educada i refinada que un home abracés a una dona per la cintura i que ambdósballessin de forma tancada, front amb front. Tot i això, els prejudicis van ser superats.
Les primeres melodies que es tenen registrades són de 1770, i al 1775 va ser introduït a París, on no es vafer popular fins molt després.
De 1813 a 1816 va estar prohibit per Mr. Byron, qui l’acusava d’immoral. Va tornar a ser acceptat a Anglaterra malgrat les recances, i al 1833 Celbart va publicar unllibre de bona conducta en el que només es permetia ballar vals a les dones casades.
S’ha desenvolupat gràcies a tres músics austríacs, Johann Strauss (pare), Josef Lanner y Johann Strauss (fill).Concretament el vals vienès té una obra culminant, que és El Danubi Blau, de Johann Strauss fill.



ELS PASSOS DEL VALS
En el vals nomes hem de donar un pas per cada temps musical, sabent que el valssempre te un ritme 3x4.
Hem de recordar que quan l’home fa un pas cap endavant la dona fa un pas cap a enrere i que quan l’home va cap a la dreta la dona va cap a l’esquerra.

Començarem amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vals
  • Vals
  • Vals
  • Vals
  • VALS
  • Valses
  • VALS
  • Vals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS