el violí d'Auschwitz

Páginas: 5 (1171 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2014
Personatges


- Climent: Era el narrador de la història, ell va anar a Cracòvia a fer un concert i va conèixer una dona gran que tocava un violí amb un so perfecte. Quan va acabar el concert el Climent va anar a parla amb ella, la Regina li va enviar unes fotocopies a través d’una companya explica’n l’historia del violí.


- Regina: Era la dona que en Climent va conèixer a Cracòvia, erauna dona ja gran i era la primera violinista de l’orquestra, tenia els ulls blaus, una gran professional però amb la musica no es fàcil guanyar-se la vida. Tenia un fill que vivia a Israel, la seva família va morir amb mans dels nazis i l’únic que es va salvar va ser en Daniel.


- Daniel: Era l’oncle de la Regina, ell va ser el que va construir el violí amb mides de Stradivarius. Li va ferde pare a la Regina quan va sortir del camp d’extermini ja que els seus pares havien mort, s’hagués casat amb la l’Eva la seva xicota sinó hagués set per el tancament del camps d’extermini i la guerra.


- Bronislaw: Era el amic del Daniel, era una gran persona i bon amic, va fer lo possible per fer més fàcil l’existència del Daniel durant l’etapa de construcció del violí, Bronislaw eral’encarregat de posar a provar l'instrument.


- Freund: Era un nou obrer esclau, el van posar a la llitera del canto de en Daniel, era un mecànic que vivia al mateix carrer eren casi amics. És el que li dona informació de l’Eva i li diu que ella encara esta viva.


- Eva: Era la núvia del Daniel i els van separar per la guerra, l’Eva era una presonera


- Sauckel: Era el comandant, un homegegant sàdic i refinat, ell havia treballat amb companys a la feina de fusteria de l’hivernacle, va ser el que va organitzar la festa al pavelló i el que va encomanar a en Daniel a fer el violí.


- Dr. Rascher: Era el metge del camp d’extermini, era un altre lager, era el que feia els infectes experiments amb els presos congelats, era un assassí.

Resums dels capítols

- Capítol I : En unconcert a Cracòvia el Climent va conèixer una dona gran que tocava un violí, aquest so li va cridar molt l’atenció, ell li volia comprar el violí però la Regina no va voler perquè per a ella aquell violí era molt especial a la seva vida, ell no va voler preguntar-li la seva història així que la Regina decideix enviar-li unes fotocopies a través de la Gerda explica’n la seva història.



-Capítol II: En Daniel surt de la cel•la d’arrest i el porten a casa del comandant a treballar, li proporcionar alguns avantatges respecte als altres, va mentir en que era fuster perquè d’aquesta manera podria tenir mes anys de vida. Enyora l’Eva la seva núvia amb la que estaria cansat si no hagués set per la guerra, van vindre nous obrers i un dels nouvinguts el van posar al canto de la seva llitera,era un mecànic del seu carrer un casi amic. Ell es que li va dir que l’Eva encara és viva i que esta bé i que la seva cosina també és viva.



- Capítol III: Al pavelló és va celebra una festa organitzada per el comandant, aquella nit en Daniel li va tocar treballar així que a ell hi ha uns presos més els hi van imposar certes condicions que tenien que complir. Va tindre que anar a casa del’Sturmbannführer, de lluny sentia el so de l’excel•lent música del trio, el comandant va cridar perquè Bronislaw toca malament però és perquè el violí esta en mal estat. En Daniel que és luthier diu que ell el pot arreglar, es passar tota la nit treballant i això va ser aprovat per Herr Sturmbannführer, al dia següent en Freund li conta lo que Rash fa amb els presos i els seus experiments amb ells.- Capítol IV: En Daniel estava construint el violí que el comandant li va encomanar, tenia tot el que volia per poder construir el violí, les mides, els contorns eren nets i preciosos, tenia lo que necessitava. A Rascher l’havien ascendit per el seu gran treball com metge, en Daniel no sabia quan temps li havien donat per construir el violí amb mides de l’Stradivarius, a l’endemà se...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El violí d'Auschwitz
  • Vocabulario El Violí D'Auschwitz
  • El violí d'auschwitz, de maria àngels anglada
  • El violí d'auschwitz
  • El violí d'Auschwitz
  • El Violí D'Auschwitz
  • resum de El VIOLÍ D’AUSCHWITZ
  • critica violi d'auschwitz

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS