El violi daswitch

Páginas: 8 (1999 palabras) Publicado: 22 de abril de 2010
Treball del llibre
De
Lectura

El violí d´auschwithz

[pic]

Miguel Angel Gandia Martinez
1 BATX A

Índex

a) dades técniques

- titol original
- autor
- any
- idioma original
- editorial

b) impressió general de l´obra

c) sinopsis de l´argument

- inici, nus i desenllaç
- estructura, tensió i ritme narratiu
- arquetiposargumentals

d) personatges

- caracterizació i construcción dels personatges

e) temes principals i secundaris

f) gènere, llenguatge i estil literari

g) factors positius i negatius destacables a l´obra

a) dades tècniques

- TITOL ORIGINAL: El violí d´Auschwitz
- AUTOR: Maria Àngels Anglada (Vic 1930- Figueres 1999) llicenciada en filologia classica, vaconrear diversos gèneres com la poesia, la narrativa i l´assaig literari.
- ANY: Setembre del 2008
- IDIOMA ORIGINAL: Catala
- EDITORIAL: Columna Edicions s.a

B) IMPRESIÓ GENERAL DE L´OBRA:

L´impressió general de l´obra a Sigut molt positiva, ja que aquest llibre utiliza la tecnica narrativa de l´analepsi ja que conta un fet o esdeveniment que ha passat en un momento anterioral punt de la historia que es el lector, es a dir, que conta allo que ha passat abans .

Altra aspecte que mha inpactat de manera molt dolenta, es la forma que tractaven els nazis, també considerats com a porcs, pels personatges de una manera molt acertada, perque tractaven als jueus i els esclaus com si foren objectes, sense tindre cap mirament ni sentiment per aquelles persones.

Altre puntpositiu i favorable que puguem destacar de la novel-la es que a traves de estes histories i altres com la de Anna Frank puguem observar que tambe hi existia gent molt valenta i lluitadora, que ha pesar de les barbaries que van passar als campaments de concentración i que amb la sort i el seu esperit lluitador van poder sobreviure a l´olocaust.

C) SINOPSI DE L´ARGUMENT

EPOCA ACTUAL
(D´esembre del 1991 – febrer de 1993)

INICI:
A Cracovia, el desembre de 1991, estaven a un concert en la casa veneciana on el trio musical compost per: Climent, Gerda i Virgili i estaven perque estaven de gira per Europa.

NUS:
A l´actor principal, el Climent li va cridar molt l´antenció el so del violi de la solista anomenada Regina.
Estaguent a l´escola superior de musica, on el Climent va estarparlant una estona amb la Regina i en aquella conversa li va dir que volia comprar-li el seu violí pero la Regina li va dir que no, perque el violí tenia un gran valor sentimental per a ella.

Pero aixó també va fer que la Regina i el Climent començaren una nova amistad i amb la nit anaren coneguense mes profundamente.

Al día seguent la Regina li va donar uns documents a la Gerda que tambehavia fet amistad durant aquell día, on constava la historia del violí que ella tenia a les seues mans i el perque del seu valor sentimental.
Al día seguent la Gerda li va fer arribar els documents al Climent per a que els llegira.

DESENLLAÇ:
Amb el pas dels temps i amb el reencontré amb la Regina, el Climent s´assabenta que el Daniel havia sobreviscut a la barbarie de l´olocaust i que laRegina era la seua filla adoptiva, ja que l´Eva i el Daniel la van adoptar al acabar l´olocaust.

I que aquell famos violí, el havien recuperat grácies a l´amic mecanic que tenia el Daniel, que el va conseguir a la subasta dels bens del comandant que havia-hi Sigut mort.
I per fi el violí estava en mans del seu amo i constructor, el Daniel.

EPOCA ANTERIOR
( Desembre de 1941)

INICI:L´historia comenta amb el Daniel que estava a la cel-la, per culpa d´adormir-se i no surtir a l´hora del toc de sirena.
Durant aquellos dies anyorava la vida que tenía abans de arribar al camp de concentació i a la seua novia l´Eva, pero un dia al camp van arribar nous esclaus de llocs diferents i casualmente el seu nou compañer de llitera, li va dir que l´Eva i la Regina estaven vives i a partir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • violi
  • Violi
  • Arc Violi
  • El violi d'auschwitz
  • Violí 2
  • Violi Auschwitz
  • el violí d'Auschwitz
  • El violi d'ausbich

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS