El violi d'ausbich

Páginas: 4 (868 palabras) Publicado: 18 de marzo de 2011
El violí d'Auschwitz

Resum del llibre:
En un concert a Cracòvia, a en Climent li va cridar l'atenció el violí d'una solista. Llavors la Regina i ell van fer-se amics. La Reginali va fer arribarunes fotocòpies perquè entengués la seva història.
En Daniel acaba de sortir de la cel·la d'arrest, i ara treballa a casa del comandant i això li proporciona certs avantatges respecte als altres.Com cada nit enyorant els privilegis de la antiga vida, un amic li fa saber que la seva núvia és viva i està bé, i que la seva cosina Regina també ho esta.
En una festa que fa el comandant, un delsmúsics, Bronislaw, toca malament perquè el violí està una mica trencat, llavors en Daniel, que és luthier, s'ofereix a arreglar-lo.
Treballa durant tota la nit i el resultat és aprovat per HerrSturmbannführer.
Al dia següent el músic explica els experiments que Rasher fa amb els presos.
En Daniel està construint un violí que el comandant li ha encomanat i per poder fer-lo li ha proporcionat bonmateriali tot el que necesita, pero no li diuen cuant de tems té per acabar-lo.
Al camp de concentració separen als que están malatls dels que están sans per matar primer a uns y despres alsaltres.
A un pocs presoners el vesteixen bé, entre ells en Daniel, per a fotografiar-los somrient i fer que semblint ser feliços i i que están allà per pròpia voluntat. Més tard arriben camions plens degent per a omplir els vuits dels malalts assassinats.

En Daniel acaba el violí. A fet la feina, però no sap si l’acabat a temps i per tant si ara ell és propietat d'en Rasher o del comandant.Sembla que ha guanyat el comandant, i que a ell li donen la opció d'abandonar el Camp dels Tres Rius.
En Climent s'assabenta que en Daniel ha sobreviscut i que la Regina és la seva filla adoptiva.DESCRIPCIONS

L’arribada:

El protagonista tenia alguns privilegis ja que treballava a l’hivernacle fent una prestatgeria i amb una mica de sort treballaria a la casa.
Es llevaven molt...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • violi
  • Violi
  • Arc Violi
  • El violi d'auschwitz
  • Violí 2
  • Violi Auschwitz
  • el violí d'Auschwitz
  • El violí d'Auschwitz

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS