El voleibol

Páginas: 6 (1411 palabras) Publicado: 27 de marzo de 2012
ÍNDEX

INTRODUCCIÓ ..................................................................................... 3

¿QUE ÉS EL VOLEIBOL? ................................................................... 4

PISTA Y EQUIP ..................................................................................... 4

SERVEI.................................................................................................. 5,6,7,8

TOC DE DITS............................................................................. 9

AVANTBRAÇOS ..................................................................................... 10


INTRODUCCIÓ
El joc el va inventar al 1895, com un passatemps, el nord-americà William G. Morgan, director d'educació física de l'Associació Cristiana de Joves deHolyoke, a Massachusetts. El seu joc, que originalment va ser anomenat Mintonette, es va fer popular ràpidament no només als Estats Units sinó a tot el món.
Es va jugar per primera vegada al 1913 als Jocs del Llunyà Orient, celebrats a Manila, Filipines. La Federació Internacional de Voleibol (FIVB) es va formar el 1947. Els primers campionats del món es van celebrar el 1949, amb una periodicitatde quatre anys des de 1952. En la competició masculina han domina l'antiga Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques (URSS) i l'anterior Txecoslovàquia. En la competició femenina, l'antiga URSS, Japó i Xina han obtingut els majors èxits. Ha estat en els Jocs Olímpics des de 1964. Els campionats d'Europa (instituïts el 1948 per a homes i el 1949 per a dones), han estat dominats quasiexclusivament pels equips de l'anterior URSS (tant en homes com en dones. Hi ha una Copa del Món que és celebra cada quatre anys des de 1965 per a homes i des de 1973 per a dones. També hi ha una Lliga Mundial que es va celebrar per primera vegada el 1990 i la componen en l'actualitat deu països. El 1993 es va introduir un Grand Prix femení compost pels equips dels vuit millors països classificats del món .QUE ÉS EL VOLEIBOL?

És un joc de pista entre dos equips de sis jugadors per costat que es juga colpejant una pilota al costat contrari per sobre d'una xarxa. Els punts s'anoten quan la pilota toca el terra en el costat de la pista dels oponents o quan aquests fallen una devolució.

PISTA I EQUIP

La pista de voleibol té una superfície de 9,14 per 18,29 m. Estàdividida en dos costats de 9,14 m separats per una xarxa més alta que el cap dels jugadors. Les regles per jugar en un recinte interior recomanen que hi hagi almenys 8 m d'altura sense cap obstacle en tota la pista. La xarxa té 9,75 m de llarg per 0,91 m d'ample. L'altura de la vora superior de la xarxa depèn de la categoria dels jugadors i del sexe. Les diferents categories són: Benjamí (8 i 9anys), aleví (10 i 11 anys), infantil (12 i 13 anys), cadet (14 i 15 anys), juvenil (16 i 17 anys) i sènior (de 18 anys o més). Una línia de 5,1 cm d'amplada s'estén a través de cadascuna de les dues àrees de joc, des d'un costat fins a l'altre, paral · lela a la línia de centre.
La pilota és una esfera d'un material inflat recobert de cuir. Més petita i lleugera que la de bàsquet, té unacircumferència entre 63,5 i 68, 6 cm i pesa entre 255 i 283 grams.


SERVEI
ÚS DEL SERVEI en el joc:
-Primer element ofensiu de l'equip.
-En voleibol el servei és molt important, sobretot per poder puntuar.
Únic gest tècnic on el jugador no s'ha d'ajustar espai temporalment al punt d'arribada de la pilota. Res influeix en la realització del servei.

REALITZACIÓ DEL SERVEI: Abans del xiulet de l'àrbitre:
-Mai recollir un mateix la pilota, deixar que els companys ens la passin, per tal de concentrar-nos en el servei.
-Decidir la direcció del servei:
-Si falta punteria, apuntar al centre del camp.
-Si els cops són necessaris, apuntar als febles de la recepció:
-Intentar repetir els serveis efectius. Si es nota que el contrari s’adona d’això, canviar el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El voleibol
  • El Voleibol
  • Voleibol
  • El Voleibol
  • voleibol
  • voleibol
  • Voleibol
  • voleibol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS