El Voleibol

Páginas: 6 (1334 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2012
EL
VOLEIBOL

1. Les tècniques bàsiques del voleibol

Es fan servir diverses tècniques per impulsar la pilota en diferents situacions en el voleibol. Però encara que siguin diferents, en totes elles la pilota ha de ser colpejada, no agafar-la i desprès al cap d’uns instants llançar-la.

Hi han quatre tècniques bàsiques:
1.1- Saque o servei
1.2- Bloqueig
1.3-Recepció
1.4- Col·locació
1.5- Atac

1.1- Servei
Cada punt d’un partit s’inicia amb un servei de la pilota darrera de la línia de fons. Per sacar s’ha de colpejar la pilota per tal de què arribi a l’altre camp; al camp contrari. Hi ha tres serveis que són els més coneguts:
* Per a baix: És el tipus de servei preferit pels principiants. És fàcil d'aprendre i tot jugador haurà desaber executar-ho. La pilota és sostinguda amb la mà esquerra davant del jugador. L’altre braç està darrera del nostre cos. Passem el braç dret cap endavant perquè així es trobi amb l’esquerra i poguí colpejar la pilota. Quan passem el braç dret cap endavant fem un moviment d’acompanyament.
* Sacar per dalt sense saltar: La vista al capdavant, peus en forma de pas (peu esquerre davant). Lapilota es subjecta amb una de les mans o ambdues. Es llança aproximadament un i mig metre per sobre del cap, desplaçant-se el braç esquerre cap amunt, fent un pas endavant i picant la pilota.
* I també es pot sacar per dalt però saltant: Aquest és molt semblant al servei per dalt simple, però aquest té la diferencia que s’han de fer els passos de la batuda per l’atac. Llavors com hem de fer elspassos, ens col·loquem a una certa distancia de la línia del camp i efectuem el moviment.

1.2- Bloqueig
El bloqueig és l’acció encaminada a interceptar l’atac del contrari, saltant davant de la xarxa amb els braços en l’aire buscant de tornar la pilota al camp contrari o fer veure al contrari el camp més petit i així fer-li fer fora la pilota.
Al bloqueig hi poden ser fins a trespersones ( els tres jugadors que juguen a la segona meitat del camp). En aquesta maniobra també seran importants les ajudes, ja que, en un cas fallit del bloqueig, ells intentaran recuperar la pilota.

1.3- Recepció
La recepció es pot fer de matxet o de dits. El matxet consisteix a tenir les mans juntes a l’altura de la cintura i s’ha d’encarar el cos en la direcció que vulguis que vagi lapilota; això es duu a terme quan venen pilotes baixes. Però si la pilota et ve alta es rep amb un toc de dits que és més controlable que el matxet.
Moltes vegades el jugador es tira al terra en planxa sobre la seva planxa o sobre un canto del cul (efectuant desprès una tombarella cap enrere o cap els costats) per poder salvar la pilota, fent que aquesta reboti contra el seu braç i no contra elterra.
El primer toc, normalment en una recepció, el reben els tres jugadors que estan a la zona de defensa. Aquests li passen al col·locador que està a la zona d’atac. El col·locador ha de rebre la pilota alta per així poder fer un bon toc de dits i dirigir la pilota alta i bombejada cap algun atacant; s’ha de fer una bona recepció per poder jugar bé.


1.4- Atac
El jugador, saltant odes del terra, envia la pilota amb força cap al camp contrari a un lloc mal definit, mal defensat o fins i tot cap a un jugador de l’equip contrari amb tanta força que sigui difícil de controlar la pilota i al final l’envií fora.
L’atacant també pot enganyar al contrari fent una finta, que és tocar la pilota amb la punta dels dits i que vagi molt enganxada a la xarxa, però que passi a l’altre camp;això el receptor no s’ho esperarà. Encara que es disposen de tres tocs per fer una bona jugada, es pot passar la pilota al primer o segon toc, i així trobant-se al contrari desprevingut.
Hi ha diferents tipus d’atac:
* Atac del defensa (“de faguero”): És l’atac que realitza un jugador que rep les pilotes i aquest en el cas de que salti no pot sobrepassar la línia de tres metres.

*...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El voleibol
  • El Voleibol
  • Voleibol
  • El Voleibol
  • voleibol
  • voleibol
  • Voleibol
  • voleibol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS