elba

Páginas: 11 (2612 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2013
ESPORTS DE COOPERACIÓ
(COL·LECTIUS)

La tècnica individual,
Com et pots desplaçar amb la pilota?

EN EL BÀSQUET
No pots portar-la agafada. T'has de desplaçar fent-la botar. El bot pot ser:
-Bot alt o d'avanç (1): et permet avançar amb la pilota tot al llarg del camp.
-Bot baix o de protecció (2): s'empra per orotegir la pilota d'un defensor que te la vol prendre.
-Canvi de mà (3): ésuna acció en què, mi-tjançant un bot, passes la pilota d'una mà a Faltra. És útil tant en el bot d'avanç com en el de protecció. Es pot fer de maneres diverses.

EN EL BALONMANO
Pots fer 3 passos, com a molt, amb la pilota agafada. Si vols avançar més, has de fer-la botar. Per això, en general, en handbol el bot és alt, d'avanç, tot i que també pot fer-se un únic bot per unir dos cicles depassos. Pots fer, per tant, 3 passos, un bot i tres passos més.

EN EL VOLEIBOL
En tractar-se d'un joc basat en donar cops a la pilota, no pots desplaçar-te amb ella. Es basa en passar la pilota als companys o a l'altre camp. Després ja veurem com poden ser aquestes passades.

EN EL FUTBOL I EL FUTBOL SALA
Has d'emprar les conduccions amb el peu. Es tracta de tècniques consistents en córrerportant la pilota controlada amb els peus i evitant perdre'n el control.
Les conduccions poden ser:
Amb l'interior del peu.
Amb l'exterior del peu.
Amb l'empenya.


Com pots enviar la pilota a un altre
company/a d'equip?

Mitjançant les passades. Les passades més
habituals per als esports que estem tractant
són:

EN EL BÀSQUET
-Passada de pit. És una acció que es realitza amb les duesmans simultàniament. Ei qui realitza la passada té agafada la pilota a l'alçada de la panxa. Amb un moviment circular l'eleva fins al pit i l'envia envers el company, bé de manera directa, bé mitjançant una passada picada, és a dir, amb un bot. És la passada més habitual en bàsquet.
-Passada picada amb una mà. Et separes del defensor i allunyes la pilota amb una mà. Amb una extensió de braç i unaflexió de canell envies la pilota al company.
-Passada per damunt el cap. L'has de realitzar amb les dues mans i, com el nom indica, per damunt el cap.
-Passada de beisbol. És una passada que es realitza amb una mà i s'usa per enviar la pilota a distàncies grans. És molt emprada en els contraatacs.

EN L'HANDBOL
-Passada frontal. Realitzes l'armat del braç a l'alçada de l'espatlla, situant lapilota damunt i darrere el cap. Des d'aquesta posició, realitzes una projecció del braç en la direcció de la passada i finalitzes el moviment amb un cop de canell.
-Passada de maluc. En aquest cas, l'armat del braç es fa a l'alçada del maluc i has de situar l'avantbraç paral·lel a terra.
-Passada en pronació. Es comença amb la pilota agafada amb les dues mans. A partir d'aquí, es realitza lapassada girant el canell cap enfora i alhora estenent el braç
-Passada en deixada. Pràcticament es deixa la pilota com en una safata perquè l'agafi el company que passa per darrere o pel costat. En el darrer instant li has de donar un petit impuls cap amunt amb els dits.

EN EL VOLEIBOL
-Passada de dits. Serveix per deixar la pilota en condicions òptimes perquè un company la remati. També es potusar per passar-la a l'altre camp. T'has de col·locar flexionat, amb les dues mans davant el front i els palmells cap amunt. Els dits oberts, formant un triangle els polzes i els índex. Per realitzar la passada has de fer una extensió de cames i braços cap a la pilota i colpejar-la amb el tou dels dits.
-Passada d'avantbraços. Serveix per rebre una rematada o un servei de l'equip contrari. T'hasde situar més flexionat, amb els braços molt estirats i les mans agafades una damunt de l'altra. Per realitzar aquesta passada has d'estendre les cames en direcció a la pilota i colpejar-la amb els avantbraços, sense flexionar els colzes.

EN EL FUTBOL I EL FUTBOL-SALA
-Passada amb la part interior del peu. És la
passada més precisa. Es realitza mantenint la cama de recolzament a prop de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Elba
  • elba
  • Elba
  • elba
  • elba
  • elba
  • elba
  • elba

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS