Elecciones EE UU

Páginas: 5 (1169 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2014
Marta Pallares Marques
Grup: M3
Ciències Polítiques
LA POLÍTICA NORD-AMERICANA I LES ELECCIONS D’ESTATS UNITS 2012
Estats Units és una república constitucional, presidencial i federal, on hi ha constància d’uns poders limitats explicitats a la seva pròpia Constitució. Centrant-nos més en la seva forma política, cal dir que la seva forma de govern és un democràcia presidencialista, ja que,hi ha un president que és elegit per una sèrie de compromissaris, on aquest té tant el poder de cap d’Estat com el poder executiu i algunes decisions en poder legislatiu, el seu temps de poder són 4 anys. Aquest líder és elegit per un sufragi universal, però cal remarcar qui guanya és ell i no el seu partit polític, ja que, la influencia dels partits és molt menor que en comparança a lad’Europa, per exemple en el nostre propi Estat Espanyol.
Com que Estats Units és un país federalista, te el seu propi funcionament polític. Aquest funcionament, amb una explicació molt breu, la podem detalla de la següent manera; el país esta dividit en 50 estats més el Districte de Columbia, on cadascú té un elector per a cada un dels seu membres al Congrés. Existeixen 538 vots electorals on estandividits en cada un d’aquests. El candidat que més vots populars obtingui s’emporta tots els seus vots electorals disponibles per a aquell estat. Per tal de guanyar un candidat ha de reunir 270 vots. Després de tot això, els electors emeten dos vots, un per al president i l’altre per al vicepresident, aquests són enviats al Congrés on acaben essent certificats, en dates de Desembre. Després els votssón enviats a Washington on es conten la majoria dels vots electorals, la Constitució estableix que la Camara ha d’elegir per majoria al President dels tres candidats en majoria de numero de vots. Per tant en aquest sistema és possible que un President guanyi la Presidència sense haver obtingut la majoria dels vots populars, un exemple clar és el que va ocórrer en les eleccions de l’ex presidentGeorge W. Bush al 2000. 
En el moment de les eleccions com quasi be a la resta dels països estan encapçalades, per les famoses campanyes electorals. En aquest país són molt rellevants, ja que, els candidats per a la presidència ho fan amb uns discursos plens de força i on van encapçalades, sempre, per debats on hi consten molts punts dèbils dels seus rivals sense tenir en constància els seus propiserrors. Igual que en els seus spots publicitaris, on també ho fan descaradament, per tal de arribar a la missió de convèncer als ciutadans que encara no saben a qui elegiran. Aquestes també es caracteritzen per les seves grans despeses econòmiques, molts redactors ho han referència als seus articles, on posen que aquestes campanyes nord-americanes són una indústria electoral queprofessionalitzen les campanyes electorals. Aquestes idees o tipus de fer campanya han servit de molt bon referent a Catalunya, on molts dels partits polítics catalans han utilitzat aquestes tècniques, però amb diferència de no tant cost econòmic.
Com la majoria de països del món hi ha diverses forces polítiques que es presenten com a candidats de govern, però sempre n’hi ha que són dominants. En el cas delsEstats Units aquestes forces principals són: El Partit Republicà i el Partit Demòcrata, per això es pot considerar com un sistema polític bipartidista.
Actualment el Partit Republicà (GOP), encapçalat per Mitt Romney, s’associa amb el conservadorisme i com un partit de centredreta, va ser fundat al 1854. És el major opositor al govern del president Barack Obama i també el que posseeix la majoria ala Cámara de Representants dels Estats Units, això succeeix perquè les eleccions a la presidència i als diputats van separades. Analitzant més profundament el partit, cal remarcar que ideològicament parlant es podria catalogar com el partit més conservador dels dos grans partits del país, està afiliat a la Unió Internacional Demòcrata i que el seu marc econòmic es basa en un sistema de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EE UU
  • La crisis financiera en ee uu
  • Becas Para Ee Uu
  • Consumismo en EE uu
  • Ee Uu En La Triple Frontera
  • caso mexico ee uu
  • IMPUESTOS ee. uu
  • Television por cable en ee uu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS