Eleccions De 1933

Páginas: 2 (401 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2012
LES ELECCIONS DEL 1933
Les eleccions, del 18 de novembre, del 1993 va ser una victoria per a la centradetra, provocada per, l’absencia de votants que va ser molt alta, tot i que les dones podienvotar gracias a la constitucio del 1931, i tambe perque, l’esquerra s’hi va presentar desunida, per conflictes entre republicans i socialistas; a mes un important nombre d’obrers va optar per l’abstencioa peticio de la CNT, tot el contrari va pasar a la dreta, que s’hi va presentar unida i organitzada.
Dues forçes politiques van obtenir els millors resultats: el Partit Radical de Lerroux i la CEDAde Gil Robles. La CEDA va amenaçar amb reformar la constitucio, i per aquets motiu Alcala Zamora va confiar en el Partit Radical, que aquest despres va constituir un gabinet monocolor, que va comptaramb el suport parlamentari de la CEDA a canvi de la promesa de rectificacio de les reformes d’esquerres.

LA PARALITZACIO DE LES REFORMES
El govern de Alejandro Lerroux va iniciar accio paralizant:
- Reforma agraria: devolucio de terres a la noblesa, va anul·lar la cessio de propietats mal conreades i va otorgar llibertat total de contratacio, mesura que va baixar els salaris.
- Reformareligiosa: es va contrarestar amb l’aprovacio d’un presupost de culte i clero i l’inici de negociacions amb la Santa Seu.
- Reforma militar: es va aprovar una amnistia per als que s’havien sublevat.
-Reforma educativa: es va respectar malgrat que es van reduir els presupostos.
- Es va paralitzar la discussio del projecte d’estatut basc, amb aixo es va guanyar l’ennemistat dels nacionalistesbascos.
Les conseqüencies van ser, una proliferacio de vagues i conflictes, i una radicalitzacio del PSOE i de la UGT, els provocadors de les vagues sobretot l’any 1934.

EL CONFLICTE RABASAIRE ACATALUNYA
L’abril del 1934, el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei de contractes de conreu, que garantia als pagesos l’aces a la propietat de terres. Els propietaris que contaven amb el suport de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Extradición de 1933
  • Machtergreifung 1933
  • Tanikaki, 1933
  • Eleccions
  • Eleccions generals italianes de 2006
  • Carta de Atenas
  • Eleccions Al Parlament De Catalunya
  • Eleccions als EEUU

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS