Eleccions Plebiscit Ries

Páginas: 3 (733 palabras) Publicado: 5 de septiembre de 2015
L'altre dia vaig anar al consolat espanyol de Santiago de Chile a fer la meva petició de vot per les pròximes eleccions plebiscitàries de Catalunya.
Aquí em va sorgir un dubte que fa temps que emcorre per la ment. A qui votar a les eleccions plebiscitàries? Sóc una persona amb clares idees independentistes que, un altre dia puc aclarir el perquè.
Al ser unes eleccions plebiscitàries elspartits es defineixen sobre si recolzaran/reclamaran la independència o no. Llavors, anem a analitzar, primerament, els que no són partidaris d'aquesta. Els que ho han dit per activa i per passiva. Aquestssón el Partit Popular (PP) i Ciutadans (C's). Així el meu vot queda totalment descartat per a aquests.
Hi ha altres partits com el PSOE, Podemos + ICV (o tal i com s'anomenen a les eleccions: Si quees pot) i UDC que porten temps jugant a la puta i a la ramoneta. Expliquen fal·làcies sobre una possible reforma de la Constitució espanyola, per tal d'incloure el dret a decidir dels catalans. Peròdeixen d'explicar el que és més important. Això és totalment impossible de fer en un sistema com l'espanyol.
Per fer una reforma constitucional es necessita l'aprovació de 3/5 parts del “Congreso de losDiputados” i pel mateix quantil del “Senado”. Aquí va la meva pregunta: Creieu que en una societat actual com l'espanyola, això és possible? I, posant el cas que hi hagués un terrabastall a Espanya ila societat canviés totalment, creieu que socialistes (sembla una broma que s'anomenin d'aquesta manera), gent de Podemos i de “Izquierda Unida” es posaran d'acord per tal de reformar el que, per aells, és la gran victòria de la democràcia: la Constitució? I, a més, per tal d'incloure el dret a decidir del poble català i basc?
S'omplen la boca parlant de terceres vies, de millor finançament pelscatalans, d'un tracte diferent amb l'Estat espanyol sense explicar que això és totalment impossible.
Després de fer aquesta reflexió he vist que aquests partits no estan a favor del dret a decidir....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Plebiscito
  • Plebiscito
  • Plebiscitos
  • Ries
  • El Plebiscito
  • El Plebiscito
  • Plebiscito
  • Al ries

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS