Electricitat

Páginas: 13 (3121 palabras) Publicado: 12 de junio de 2012
PRACTICA 11: REACCIONS EN REDOX
1. Com podem fer una pila?
2.Material: Tester, vasos de precipitats, metall de zinc, metall de coure, dissolució de sulfat de zinc ZnSO4, dissolució de sulfat de coure CuSO4, dissolució de clorur de sodi NaCl, comptagotes, espàtula, vareta de vidre, pont salí, cotó.

3.Procediment:
Agafem els dos vas de precipitats i els posem al suport i connectem elscables del tester a les varetes de zinc i de coure.
Agafem el pont salí, el netegem i omplim tot el pont amb aigua amb sal amb ajuda del comptagotes, no pot haver cap tipus d’aire ja que si no, no farà cap reacció. Perquè no es buidi el pont salí, posarem una mena de tap amb cotó fluix.

4.Registres
depèn on col•loquem els cables del tester, pot donar negatiu o positiu. Si donanegatiu haurem de canviar els cables perquè doni positiu.

5. transformacions
reaccions que succeeixen:
a) Zn-> Zn2++Ze el zinc a la barreta de Zn se li escapen dos electrons. OXIDACIÓ
b) Cu2++2e-> Cu els ions de Cu de l’altre costat agafen els 2 electrons i es transformen. REDUCCIÓ

6.Conclusió
el conjunt de les dues reaccions s’anomena REACCIÓ REDOX.
El muntatge de lanostra pila es una pila, aparell que ens proporciona energia elèctrica a partir duna reacció química. Aquesta reacció anomenada redox esta formada per una reacció d’oxidació i una de reducció. La reacció D’OXIDACIÓ es aquella en la que s’alliberen neutrons
REDUCCIO, es la que es capten electrons.
Els electrons que circulen del Zn al Cu formen el corrent elèctric que mesura el tester. Però alinterior de la pila circulen unes altres càrregues negatives, els ions clorur i de sodi del pont salí. En el conjunt del circuit hi ha moviment de càrregues elèctriques i per això tenim corrent elèctric.
Cada part de la pila té un nom:
El càtode on passa la reducció, i l’ànode on passa l’oxidació.
El tester ens dona una lectura de 1,04V i això vol dir que tenim una pila.

7. conceptes
Oxidacióreducció
pont salí

8 . Teoria
Oxidació: ocorre quan un àtom inestable perd un electró, el que permet quel'àtom formi un compost nou amb un altre element.
Reducció: és un procés electroquímic pel qual un àtom o ió guanya un o més electrons, tot disminuint el seu estat d'oxidació. És el procés invers de l'oxidació.
Pont salí: és un tub en forma de U que s'utilitza en l'àmbit de les pileselectroquímiques. Normalment és de vidre, i a l'interior conté una solució d'un electròlit fort (per exemple, clorur de sodi, nitrat de potassi, clorur d'amoni o clorur de sodi). El tub ha d'estar tapat en els extrems per un material porós (per exemple, cotó fluix).

2. CÀRREGUES ELECTRIQUES

La càrrega elèctrica és una propietat que té la matèria.
Existeixen dos tipus de càrrega
La càrregapositiva, es la que tenen els protons
La càrrega negativa, la que tenen els electrons.
La matèria en general es elèctricament neutre perquè els àtoms tenen el mateix nombre de electrons i protons. Però si per diverses accions aconseguim que es modifiqui el nombre d’electrons podem aconseguir que un cos quedi carregat positiu o negatiu.
Quan el cos PERD electrons queda carregat POSITIU, i quanGUANYA electrons queda carregat NEAGATIU.

2.1 Com podem carregar un cos?
Tres maneres de carregar un cos:
Per poder arrencar electrons del un al altre, depèn de la seva mida, de on estiguin col·locats a la taula periòdica. Ja que si els àtoms son molt grans estan molt lluny com per arrencar-los d’un altre àtom.
* Per fregament: quan dos cossos elèctricament neutres es freguen entre sí,l’un arrenca electrons a l’altre. (els dos)
* Per contacte: quan un cos conductor neutre i aïllat entra en contacte amb un altre conductor carregat, el cos carregat traspassa part de la seva càrrega. (es toquen i salta carrega del un al altre)
* Per inducció: quan un cos carregat s’apropa a un altre cos elèctricament neutra que està en contacte amb un medi conductor, la càrrega que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La electricitat
  • Electricitat
  • Electricitat
  • Electricitat
  • electricitat
  • Electricitat
  • Electricitat
  • Electricitat i electronica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS