Electrolisi

Páginas: 2 (468 palabras) Publicado: 9 de agosto de 2013

1.Objectiu de la pràctica: Observar el procés d’electròlisi que es dona en una dissolució de Clorur de Sodi
2.Material:
-Recipient de 500 ml
-Font d’alimentació
-Sal de cuina
-Elèctrodesde carbó
- Pinces de cocodril
-Cable conductor
-Aigua destil·lada
-Tub d’assaig
4.Explicació de la pràctica:
Abocarem l’aigua en el recipient de 500 ml i li afegirem unes cullerades de sal pertal d’augmentar la conductivitat de l’aigua. A continuació connectarem els cables a la font d’alimentació o a les piles. Seguidament connectarem els cables als elèctrodes de carboni i els introduirem al’interior dels tubs d’assaig, de manera que siguin la part inferior dels elèctrodes els que estiguin en contacte amb l’aigua.Activarem la corrent i es podrà observar com apareixen bombolles alsrespectius tubs d’assaig. Cal que els tubs d’assaig estiguin tant submergits com sigui possible per tal que els gasos despresos no s’escapin.
5. Conlusions:
Fent una anàlisis dels resultats es veu quehi ha una sèrie de preguntes a respondre. Primer de tot, sobre el motiu de perquè hi afegim sal. L’aigua es una substància covalent polar, pel que presenta baixa conductivitat elèctrica. La sal, persi mateixa no en presenta tampoc, però al ser una substància iònica si que en presenta en dissolució. D’aquesta manera, al dissoldre la sal en l’aigua creem un medi conductor on l’electricitat potcircular degut als ions Cl- i Na+ continguts en l’aigua.
A continuació, observem que en els tubs d’assaig apareixen bombolles, que evidentment són dels gasos despresos. Per saber quin és quin només calmirar si el tub d’assaig conté l’elèctrode connectat al born positiu o al born negatiu. L’elèctrode del born positiu contindrà l’oxigen i el del born negatiu l’hidrogen. Això és degut a la polaritatdels ions de l’aigua ja que H+ se sentirà atret pel negatiu i O2- pel positiu. Per comprovar si realment és així em fixaria primer de tot en el volum dels gasos despresos. D’aquesta manera el tub amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Electrolisi
  • L Electròlisi De L Aigua_SaraSalva 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS