Electronica

Páginas: 2 (271 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2012
Un semiconductor es un componen que no es un conductor directament però tampoc un aïllant. En els semiconductors es produeix la corrent degut al movimentd’electrons, els semiconductors mes comuns son el silici i el germani, als quals se’ls introdueixen àtoms d’altres elements, denominats impureses, de forma que el corrent esdegut al forats que hi ha, depenent de la impuresa afegida.
La força que els manté units es el resultat de que els electrons de conducció de cadascun d’ells soncompartits per els quatre àtoms veïns.
Aquests quatre electrons es troben formant unions covalents amb altres àtoms veïns, formant un cristall, que es com es trobenen la naturalesa. Si l’estructura es troba a una temperatura molt baixa o al cero absolut, el cristall tindrà tan poca energia que no es produirà la conduccióelèctrica. Al augmentar la temperatura, alguns electrons tenen la suficient energia per poder fer el salt al següent forat, això provoca la formació d’un espai lliure, queper la carència d’electrons te carrega positiva, a aquest espai se l’anomena forat.
L’augment de la temperatura trenca algunes de les unions entre àtomsalliberant-se un cert numero d’electrons.
A temperatura ambient (20-25 ºC) algunes de les forts unions entre àtoms es trenca degut a l’escalfament del semiconductor i com aconseqüència alguns electrons passen a ser lliures.
La forma en els forats contribueixen a la corrent es quan un electró pot vèncer la força que el manté lligatal nucli i aquest abandona la seva posició, i es una cadena, un es mou formant un forat, i un altre l’ocuparà, aquest procés es repeteix successivament.
.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Electronica
  • Electron
  • Electronica
  • Electronica
  • Electronica
  • Electronica
  • Electronica
  • Electrones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS