Elementos Realistas Maria Rosa

Páginas: 3 (702 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2011
ELEMENTS REALISTES
Àngel Guimerà pertanyia a l’època del romanticisme, però poc a poc va anar introduint elements realistes a les seves obres. Un exemple Maria Rosa.
Per començar, les acotacionsens ajuden a entendre l’espai on transcorre l’acció(al mig d’una carretera..., al principi acte I), la situació social (interior d’una casa molt pobra.. al principi acte II) i l’estat d’ànim que estroben els personatges(se’n va a seure a un costat trista i cansada, acte III escena 5) tot això ho fa a través de descripcions detallades.

L’autor reflecteix en aquesta obra els conflictes socialsde l’època: el moviment obrer al 1894.
En aquesta època, es van començar a crear les primeres industries i els pagesos van haver d’emigrar a es ciutats a treballar a l’obra. Vivien i treballaven enunes condicions inhumanes i amb molta pobresa. Els obrers vivien a les zones més marginals de la ciutat. Es van crear dues classes socials: els proletariat (que reflecteixen els personatges de l’obra)i la burgesia.
Per tant, Guimerà reflecteix tot això en l’obra:
-Els personatges viuen sempre pendents dels pagaments de les quinzenes d’una feina. Coneixem aquesta duresa en algun comentari aïllat(La Tomasa li diu a en Badori quan s’incorpora: (Noi mudaràs la pell, com les serps, i t’hauràs d’entaforar en una cova que un hom no es torna bestiola, és un voler de Déu! Oi, Quirze? Acte I escena2).
Tot i que els seus sous eren molt baixos, actuaven amb prevenció i amb molta por davant dels contractistes i no s’atrevien a enfrontar-se a l’empresa. Tot i així, la Tomasa representa tot elcontrari, pensa que els altres son uns covards perquè no s’atreveixen a fer la vaga i només escriuen una carta. Ignoren la proposició de la Tomasa i ells mostren un to masclista. Aquí és reflecteix ladesigualtat de la dona.
També és reflecteix la pobresa del proletariat en les escenes del cansaments. Els convidats portaven el menjar de casa i la núvia no estrenava vestit, sinó que portava posat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Maria rosa
  • Maria Rosa
  • rosa maria
  • Maria Rosa
  • María Rosa
  • Proyecto Inclusivo de Rosa Maria.
  • Rosa Maria Glosario
  • HISTORIA DE MARÍA ROSA MÍSTICA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS