Elena Simón

Páginas: 2 (364 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2014
ELENA SIMÓN

Elena Simón, a la seua conferència, ens desenvolupa el paper que ha tingut la dona front a l’home i front a la resta de la societat, com a conseqüència de l’educació fomentada alsdarrers anys, i que en l’actualitat algunes d’aquestes característiques continúen sent vigents.
Comença fent una introducció sobre el paper complementàri que té la dona repecte a l’home: la dona,inferior, és la que complementa l’home, superior. Com Simón anomena, la dona és la que adquereix el rol dominat, és la “plastelina” de l’home, el qual posseeix el rol dominant.
L’educació masclista ques’ha desenvolupat a la nostra societat ha repercutit en què la dona adquirisca un rol adaptatiu del que es despleguen diverses lleis:
- La primera llei és la Llei del grat, que consisteix en ser ladona volguda per tots a la que tot el món agrada, sentir-se estimada.
- La segona llei és la Llei del cuidat, una reconversió del mandat clàssic (cuinar, planxar, etc.) en una nova forma de curar icuidar a la maternitat, anomenada com a maternitat intensiva.
- Una tercera llei és l’anomenada Llei de la laboriositat, vinguda del rol clàssic, que descriu la dona perfecta i detallista que fales coses molt bé, en especial en allò que té a veure amb les activitats domèstiques. “L’estressada social”.
- La quarta llei, la Llei de l’entrega, és la llei de les dones per excelència, que ve ambel missatge: “Nega’t a tu mateixa i seràs persona, seràs algú”. Aquesta llei de l’entrega desplega dues classes de dones:
· Les “Lolites”, aquelles que entreguen la seua comoditat per vestir-seamb robes incòmodes, per assegurar la mirada aliena.
· I les “tot per amor”, aquelles dones disposades a deixar amistats, aficions, inclús la seua laboriositat, per amor.
- Una cinquena llei, laLlei del detall, que engloba la preocupació per fer regals o detalls, celebrar els aniversàris dels familiars, etc. Aquestes dones seríen les anomenades “dones detallistes”.
- I per últim, la Llei de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Elena
  • Elena
  • Elena
  • ELENA
  • elena
  • Elena
  • elena
  • Elena

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS