Els Àcids Grassos

Páginas: 9 (2112 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2011
Activitat. Lípids I: Àcids grassos i greixos
Àcids grassos
Són molècules components de molts lípids. La seva composició és.


Observeu els següents àcids grassos:
ÀCID GRAS 1
ÀCID GRAS 2

1. En què s'assemblen els àcids grassos 1 i 2?Els dos estan formats per un cadena llarga d’hidrogens i carbonis i un grup àcid a l’extrem.
2. Quina diferència important hi ha entre lesdues molècules? Quina conseqüència te aquesta diferència en l'estructura de les molècules?Que l’Àcid oleic té un enllaç dobles al mig (insaturat), i en l’altre tots són enllaços simples (saturat).
3. El punt de fusió del àcid palmític és 63,1ºC i el de l'àcid oleic 13,4ºC. Quin creieu que pot ser l'origen d'aquesta diferència?La presència de dobles enllaços fa que sigui (serà) més fàcil que estrenquin els enllaços a una baixa temperatura.
4. L'àcid linoleic, és un àcid gras poliinsaturat que té el punt de fusió a -5ºC. Emeteu una hipòtesi que relacioni el punt de fusió dels àcids grassos amb els seus enllaços interns.Com que l’àcid linoleic té diversos doble enllaços la seva temperatura de fusió és molt més baixa.
• A la pàgina següent, aneu a àcids grassos saturats i àcids grassosinsaturats, i podreu veure models de molècules d'àcids grassos, els quals podreu moure per observar els seus àtoms i estructures.
Ácidosgrasos y susderivados
Universidad del País Vasco

Heu vist que el punt de fusió dels àcids grassos depèn com són els seus enllaços, però també depèn de la longitud de les cadenes dels àcids grassos, com més llarga siguin el punt de fusió serà més alt.D'altra banda, els àcids grassos saturats són més perjudicials per a la salut que els que tenen insaturacions, són menys solubles i difícils de ser transportats per la sang, i per tant faciliten la formació d'ateromes en les artèries. A la vegada els àcids grassos poliinsaturats són més beneficiosos que els monoinsaturats, per el mateix motiu. A l'adreça següent trobareu una taula amb àmpliainformació sobre àcids grassos. D'acord amb aquesta informació responeu les següents qüestions:
Grasas, aceites, ácidosgrasos y triglicéridos
ScientificPsychic
5. Quin àcids gras creieu que tindrà el punt de fusió més alt, l'àcid gadolèic, o bé el palmitolèic? Raoneu el per què.Àcid Gadolèic, ja que tenen els mateixos dobles enllaços??? Els dos són saturats però aquest té més carbonis.
6. Què enpenseu del consum habitual de la mantega, és saludable. Perquè? (penseu també en el seu origen).La mantega està formada per àcids grassos saturats d’origen animal ja que provenen de la llet per tant s’ha de controlar la mesura amb la que es pren.
7. La indústria alimentària utilitza constantment oli de coco, oli de palma i de "palmist" i de cacau en la fabricació d'aliments. Què en penseud'aquesta pràctica?Els olis estan formats per (greixos) i per tant no son beneficiables en gran mesura. Formats per àcids grassos saturats
8. Els olis procedents de peixos, en especial els peixos blaus formats per àcids grassos omega-3 (EPA i DHA), creieu que són beneficiosos per a la salut? Per què? Són beneficiables beneficiosos ja que ens aporten a la dieta ingredients necessaris pel nostremetabolisme que no podem treure d’altres àcids grassos.són rics en àcids grassos insaturats
9. Els àcids grassos són parcialment solubles en aigua. Podeu explicar el perquè d'aquesta afirmació?
Només tenen una part molt petita de la molècula soluble a l’aigua (a l’extrem), mentre que els carbonis i hidrogens son insolubles. Anfipàtics
Alguns àcids grassos no poden ser fabricats per el cos, i en canvisón imprescindibles, reben el nom d'àcids grassos essencials. Alguns, com ja heu vist, es troben en el peix blau. Observeu en la taula següent l'estructura d'aquests àcids grassos i la seva classificació.
Tipus d'àcid gras Estructura Classificació
Àcid linolènic És un àcid gras Omega 3
Àcid linoleic És un àcid gras Omega 6
Àcid araquidònic Es troba a les membranes cel•lulars.
És...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els àcids Nucleics
  • Els Àcids Nucleics
  • ELS ÀCIDS NUCLEICS. DUPLICACIÓ DEL DNA I LA BIOSÍNTESI DE LES PROTEÏNES
  • Acids
  • Gunter Grass.
  • Grass Kallar
  • foi grass
  • grasse frangance

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS