Els Afusellaments Del 3 De Maig, Goya Comentari

Páginas: 4 (853 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2012
El 3 de maig de 1808 en Madrid, de Francisco Goya
Szekely Alexandru Andrei


Catalogació:
El cuadre, el 3 de maig de 1808 en Madrid, fou pintat per Francisco Goya entre els anys 1813-1814utilitzant la tècnica de l'oli sobre tela. El seu tamany és de 268 per 347 cm i actualment està en el museu del Prado a Madrid. L'obra representa l'afusilament d'uns rebels espanyols per l'exèrcitnapoleònic a la montanya del príncep Pío a Madrid.

Anàlisi Formal
El cuadre narra un dels esdeveniments succeïts el mes de maig de 1808, l'afusilament, el 3 de maig, d'espanyols que s'havien alçat contral'ocupació francesa mitjançant una revolta el 2 de maig. En el quadre podem veure 4 grups de persones, a l'esquerra: els que han estat recentment afusellats, amb la seva sang encara fresca; els queesperen l'afusellament, dins dels quals hi trobem un personatge que Goya fa resaltar mitjançant la il·luminació i el color; els que observen l'afusellament dels seus companys amb horror i desesperaciósabent que els seguiràn ells i a la dreta hi ha el grup dels soldats francesos d'esquena. Entre el grup dels afusellats i els soldats hi ha una fanal; i al fons podem veure la silueta de la ciutat deMadrid.

La composició és simètrica ja que els afusellats son aprox. els mateixos en nombre que els afuselladors, uns situats a l'esquerra i els altres a la dreta. Tots els elements s'adrecen alcentre, per tan la composició serà tancada i superficial ja que tots elements importants estan situats en el primer pla, al fons nomès havent la silueta d'un edifici madrileny. I la línia compositivaprincipal és diagonal seguint la línia dels soldats.

Hi ha un predomini del color sobre el dibuix amb una pinzellada solta en tot en cuadre menys en els soldats, en els quals predomina el dibuix ambuna línia recta. La perspectiva és linial seguint la línia dels soldats, però també s'aconsegueix mitjançant els escorços dels cadàvers espanyols i la difuminació més accentuada de la silueta de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 3 De Maig De 1808, Goya
  • Fitxa tècnica. 3 de maig. goya
  • Comentari D'Art: 3 De Maig De 1808
  • Afusellaments del 3 de maig
  • Els fets de maig 1968
  • Análisis y comentario de los fusilamientos del 2 y 3 de mayo de francisco de goya
  • Afusellament 3 de maig
  • Los Fantasmas De Goya Comentario. Inglés

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS