Els aiguats de l'Alt Urgell

Páginas: 2 (482 palabras) Publicado: 3 de enero de 2014
Els aiguats de l’Alt Urgell

La crescuda del riu es va iniciar el 7 de novembre, a les tres de la tarda, els bombers ja estaven en situació d'alerta i van començar a evacuar gent que vivia a propdel riu. Una hora més tard arribaven notícies de tota la comarca sobre la crescuda anormal de totes les fonts i pous, arribant a parlar de "volcans d'aigua". Tres hores més tard l'aigua ja s'hadesfermat.
Al Pont de Bar (ara Pont de Bar Vell) van tapiar les portes de la central i a la nit el nivell de l'aigua va pujar de cop dos metres i es va endur la casa dels treballadors que per sort no hiestaven en aquell moment.
A la matinada del 8 de novembre es va ensorrar el pont d'Adrall de la carretera del Cantó i a tres quarts de dues s'informa que el pantà d'Oliana està ben ple. Entre la Seud'Urgell i Alàs l'amplada habitual del Segre és de 30 metres, aquell dia era de 400 metres.
Cinc persones seguien des de diumenge (dia 7) aïllades en la teulada d’una granja de Montferrer ja que elriu s’emportava la casa. L'helicòpter de la Guàrdia Civil que havia de venir des de Saragossa no va arribar, però finalment van ser rescatats, juntament amb una persona al Salit, per unhelicòpter francès mobilitzat per gestions de la Mitra a Andorra. Un helicòpter dels bombers va rescatar una noia enfilada a un arbre a Ponts i l'helicòpter francès va anar a la Massana per l'avís d'explosions de gas ique alguns cotxes havien caigut a la Valira fugint del perill.
El dia 9 s'intenten assegurar les matèries primeres, s'estableix un pont aeri entre l'aeroport de la Seu d'Urgell i Barcelona.S’evacuen als malalts i els arriben els medicaments i aliments. Van arribar a funcionar un total de 10 helicòpters, amb tres soldats amb radiotelèfons a cada poble aïllat telefònicament.
El dimecres vancircular rumors d’esllavissament de terres al Pont de Bar, dient que si es produís l'esllavissada provocaria una presa que multiplicaria els efectes dels aiguats precedents, així que la muntanya va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya
  • L'alt segre
  • Comentari l'altar de zeus
  • Els crustacis
  • Els Mites
  • Els presocràtics
  • els tensoactius
  • Els Perifèrics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS