Els amants

Páginas: 3 (544 palabras) Publicado: 22 de abril de 2010
Els amants
Comentari literari

Introducció
És una composició que mostra la passió entre dos amants, l’autor i una dona. Al llarg de tota l’obra compara el passat, eren fogosos, s’amaven enqualsevol racó, no eren en cap cas defensors d’un amor tranquil sinó que eren salvatges i bruscos; amb l’ara, ja ha passat molt de temps des d’aquella època però de tant en tant recorden els vells temps.Evoca aquell amor a través del record.
Parla de que el seu amor no és com el de Petrarca autor que inclogué en els seus sonets l’amor cortès, és a dir, l’amor d’un cavaller per una dama casada que perella era capaç de qualsevol cosa i aquest amor era amagat en secret perquè no els descobrissin, ni tampoc segueix les Rimes de Bécquer on apareix l’amor, l’evasió, la desesperança i la mort...
Elseu és un amor carnal, de desig. Ells són uns amants que no s’amaguen que deixen veure els seus sentiments i, encara que de vegades ell ha desitjat un amor amable i educat no ho ha aconseguit i hacontinuat sent un amor bàrbar.
Però això era abans, ells havien estat uns amants dels que escassegen, dels que en neixen ben pocs.

Estructura externa
És un poema de 25 versos. On el primer i els dosúltims versos estan separats de tots els altres.

Estructura interna
Es tracta d’un poema de versos d’art major de 12 síl·labes que tenen cesura amb dos hemistiquis de 6 síl·labes que, en eltranscurs de la composició, intercalen versos masculins i femenins (maridada). Tots ells són versos blancs ja que no presenten cap tipus de rima.

Figures retòriques
Al llarg del poema trobem multitud derecursos literaris. El primer és un hipèrbaton localitzat al segon vers (“Feroçment ens amàvem”), i en aquest mateix vers trobem també una antítesi ”matí” i “nit”. En el 4t vers trobem una estructuraparal·lelística (“Han passat anys, molts anys; han passat moltes coses”), així com també pleonasme (“anys”). En el cinquè vers trobem una metàfora (“em pren aquell vent”), en el setè i vuitè ens...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • "Els amants" Vicent A. E.
  • Comentari "els amants", vicent andrés estellés
  • Els crustacis
  • Els Impostos
  • Els assiris
  • Els Mites
  • Els presocràtics
  • els tensoactius

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS