Els Amish

Páginas: 4 (885 palabras) Publicado: 25 de diciembre de 2012
ELS AMISH.

Els amish són un grup religiós i ètnic, descendents de immigrants predominantment alemanys i suïssos, que viuen en 22 assentaments a Estats Units i a Canadà.
Són anabaptistes, és adir, creuen que una persona només pot ser batejada quan es adulta i capaç d’entendre la fe.

Viuen aïllats del món exterior, defensen el pacifisme i la vida senzilla i restringeixen enormement l'ús latecnologia moderna. Pels amish pràcticament el temps s'ha detingut al segle XVIII. Consideren que aquestes manifestacions de la vida moderna són malvades i posen en perill la seva forma de vida.Famílies Amish.
Gairebé tots els amish que existeixen en l'actualitat descendeixen dels fundadors del segle XVIII (uns pocs centenars) i pateixen certes malalties genètiques hereditàries, algunesd'elles molt greus. Però les accepten perquè creuen que es la voluntat de Déu. No van al metge i confien exclusivament en la seva fe i en la seva comunitat.
Tenen una mitjana de 7 fills per família. Alsjoves els hi és difícil trobar terres al comptat per establir les seves granges.

Educació dels nens.
Els nens abandonen l'escola als 14 anys. Els seus professors amish els ensenyen un dialectealemany amish, anglès, alemany culte (s'utilitza en els oficis religiosos), matemàtiques, salut, geografia, història i la Bíblia.
Pels amish, les habilitats domèstiques i agrícoles són una part moltimportant en l'educació del nen. Els pares consideren que l'educació dels seus fills ha de ser estrictament necessària per ser un bon camperol i un bon pare de família.

Manera de viure.
L’estil devida dels amish està determinat per la comunitat on viuen. Hi ha coses que estan permeses en una comunitat però en un altra no. Els líders religiosos de cada comunitat determinen els seus costumsguiant-se per la Bíblia i basant-se en una sèrie de normes no escrites anomenades Ordnung.

Els amish més estrictes rebutgen qualsevol tipus de manifestació de la tecnologia moderna. No obstant això,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los amish
  • Los Amish
  • Los Amish
  • Los amish
  • Amisha
  • amish
  • Los Amish
  • Amish

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS