Els animals en ls religions

Páginas: 5 (1060 palabras) Publicado: 17 de septiembre de 2012
gions
Els animals en les religions
El Cristianisme, l’ Hinduisme i el Budisme













Eduard Martí Gonzalez
Guillermo Pérez Martínez
Projecte de recerca

12/03/2012

Índex General

1. Introducció PÀG. 4
2.1 Hipòtesis
2.2 Explicació del treball
2.3 Metodologia.
2. Cristianisme PÀG. 5
3.4 El toro3.5 El xai
3.6 El colom
3.7 L’àguila
3.8 El lleó
3.9 La serp
3. Budisme PÀG. 6
4.10 L’elefant
4.11 La serp
4.12 El gall
4.13 El porc
4.14 El dofí
4.15 El cavall
4.16 La papallona
4. Hinduisme PÀG. 7
4.1 L’àguila
4.2 El mico
4.3 L’elefant
4.4 El lleó
5. Taula PÀG. 8
6.Conclusió PÀG. 9
7. Fotografies PÀG. 10 -11 - 12
8. Bibliografia PÀG. 12

Índex d’il·lustracions
Doc 1 Toro
Doc 2 Xai
Doc 3 Colom
Doc 4 Àliga
Doc 5 Lleó
Doc 6 Serp
Doc 7 Gall
Doc 8 Porc
Doc 9 Dofí
Doc 10 Cavall
Doc 11 Papallona
Doc 12 Mico
Doc 13 Elefant



1. INTRODUCCIÓ

1.1Hipòtesis
Volem comprovar quines són les semblances i les diferències dels animals i els seus significats entre les diferents religions.

1.2 Explicació del treball
El treball es basa en la cerca d’informació sobre els animals i el seu significat en les religions, nosaltres hem escollit el cristianisme, l’ hinduisme, el budisme i el judaisme degut a que hi ha un gran nombre de religions inosaltres hem escollit aquestes perquè les coneixem, una vegada vam dur a terme aquesta tasca, vam comparar els significats de cada animal entre aquestes religions vam poder observar que contra més semblant era el significat més s’assemblaven les característiques d’una religió i de l’ altre. En aquest treball hem fet una taula comparant els significats dels animals en les religions, aquest fet ens haajudat per desenvolupar més el treball i donar-li més claredat.

1.3 Metodologia.
Per fer aquest treball em cercat informació de Internet, llibres i textos bíblics.

2. CRISTIANISME
* El toro: era venerat pràcticament en totes les religions antigues com a símbol de força i fertilitat, també era símbol de fecunditat de la terra, era representat com un toro amb les potes i elventre blanc.

* El xai: és un dels més freqüents símbols de Crist. Representa el sacrifici del salvador, carregant amb les culpes del homes, i l’identifica amb el culte jueu que sacrificava sovint un xai per a la purificació dels pecats. El xai és la imatge de la innocència i la puresa, alhora que la submissió, pel que va ser pres com a emblema del cristià fidel.

* El colom: apareix com asímbol d’esperança, pau i puresa en l’ Antic Testament. Així doncs representa el retorn a l’Arca de Noé, amb una branca d’oliver al bec anunciant la proximitat de terra ferma. La representació més important és la de l’ Esperit Sant, apareix també en el baptisme de Jesús i quan li anuncia la Bona Nova a Maria.

* L’àliga: té diferents significats en els textos bíblics, com ara emblema deltriomf de Jesús; del Crist conductor de les ànimes cap a Déu, del Crist combatent, de la resurrecció de Crist i del cristià, de la gràcia divina i de la justícia i emblema del mateix cristià.

* El lleó: És símbol d'energia i rotunditat: la força, el poder, la sobirania, el sol i la llum. Tota aquesta simbologia fa que el cristianisme l'associï a Crist. Un lleó devorant un brau és el símbol detriomf del dia sobre la nit.

* La serp: representa el dimoni, a la Bíblia relata la seva condemna per temptar Adam i Eva. Fins i tot en els primers capítols i versicles del gènesi, després de cometre la temptació, relata com Déu, a part de dir-li que s'arrossegarà i caminarà sobre el seu pit, també hi haurà una enemistat entre ella i la dona que li mossegarà el seu taló i la dona li farà...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antropologia de les religions: els ritus
  • La nutrició en els animals
  • Els Animals Invertebrats
  • ELS ANIMALS MES EXTRANYS DEL MON
  • Religions
  • Religionsidad
  • animals
  • animals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS